BREAKING NEWS

S-AU SĂTURAT – În timp ce șefii M.A.I. anunță creșteri salariale, polițiștii pregătesc un nou miting

ion tomoiagaEvenimentul Zilei anunță faptul că ministrul de Interne, Carmen Dan, a depus o serie de amendamente pentru a rezolva inechităţile salariale ale angajaţilor MAI, acestea implicând un efort bugetar de aproximativ 13 milioane de lei lunar. Doar că sindicaliștii din Poliție susțin că nu toate demersurile șefei MAI sunt tardive pentru că fiecare angajat ar urma să primească până în 300 de lei la salariu, în loc de aproximativ 1.500 lei. Din acest motiv, polițiștii pregătesc un nou miting luna viitoare.

Este adevărat, pregătim o nouă acțiune de protest. În formula care ne-a fost propusă nu ne vom recupera banii conform legii.  Ori așa ceva nu putem accepta. Luna viitoare o să protestăm iarăși în fața sediului M.A.I., dar și a Guvernului. În pararel acționăm în instanța M.A.I. pentru a primii drepturile salariale cuvenite” a declarat Ion Tomoiagă, Vicepresedinte SPR Diamantul ROMANIA din cadrul M.A.I.

Conform ministrului de interne, Carmen Dan, sporurile, indemnizaţiile şi alte asemenea drepturi specifice stabilite proporţional cu timpul efectiv lucrat şi care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază, salariul funcţiei de bază, solda funcţiei de bază, se determină prin raportare la salariul de bază, solda de funcţie, salariul de funcţie, acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Totodată, s-a propus devansarea termenului de acordare a cuantumului salariului de merit pentru toţi poliţiştii, astfel încât să fie acordat în luna aprilie, şi nu în luna august, cum este prevăzut în prezent. Efortul bugetar va fi de aproape 12 milioane de lei lunar şi vor beneficia 80.000 de angajaţi ai MAI, scrie EVZ.ro. (sursă foto – facebook.com)

Te-ar putea interesa si

CAZ SOCANT LA COLEGIUL DE ARTA: UN ELEV A FOST BATUT DE UN PARINTE IN CURTEA LICEULUI (VIDEO)

Vasile Dale

GRAV ACCIDENT LA UNGURENI: O familie a ajuns la spital după ce au plonjat cu ATV-ul într-un râu

Redactie

DISPARIȚIA: Keray Robert a fost găsit fără viață pe teritoriul Ucrainei. Familia l-a identificat – ACTUALIZARE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.