BREAKING NEWSEveniment

PRINS – Material lemnos transportat ilegal confiscat de polițiștii din Târgu Lăpuș

lemnTransport ilegal de material lemnos depistat în această seară de polițiștii din Târgu Lăpuș. Aceștia au identificat un bărbat din Budești, județul Maramureș, care transporta aproximativ 30 mc de masă lemnoasă pentru care nu a putut prezenta acte de proveniență.

Se pare că lemnul ar fi fost cumpărat de la localnic din Ungureni, județul Maramureș, al cărui tată decedat în 2016 ar avut în proprietate din anul 1985 aproximativ 20 ari de pădure. Se pare că fratele proprietarului decedat ar fi vândut în luna aprilie 2017 peste 200 mc de material lemnos din respectiva pădure.

Așa cum spuneam astăzi spre seară, polițiștii au depistat în trafic un trasport de peste 30 mc de masă lemnoasă, fără forme legale.

Polițiștii din Târgu Lăpuș au confiscat materialul lemnos dar si vehiculul cu care era transportat. Valoarea lemnului și a vehiculului sunt în valoare de aproximativ 10.000 euro. Cercetările în acest caz continuă.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureș 

Pentru Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş, reducerea fenomenului tăierilor ilegale de arbori reprezintă un domeniu prioritar, fapt pentru care poliţiştii urmăresc în permanenţă îmbunătățirea măsurilor de prevenire și combatere specifice și protejarea integrității fondului forestier.

Pentru aceasta ei desfăşoară activități complexe care presupun controale în trafic pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, controale în fondul forestier pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori şi controale la punctele de lucru ale societăților care depozitează/procesează/exportă material lemnos sub aspectul verificării provenienței, depozitării, înregistrării și valorificării acestuia.

Acţiunile poliţiştilor din ultimele zile s-au soldat cu constatarea mai multor infracţiuni de tăiere ilegală şi furt de arbori, cu depistarea unor transporturi de material lemnos fără documente legale, cu aplicarea de sancţiuni contravenţionale în valoare de 34.000 de lei şi cu confiscarea cantităţii de 28 mc material lemnos.

Pentru tăiere ilegală de arbori şi distrugere s-a întocmit dosar penal la Vadu Izei, după ce trei persoane au tăiat arbori de esenţă stejar, fag şi carpen de pe terenurile mai multor proprietari din localitatea Valea Stejarului. Alte două dosare penale pentru tăiere ilegală şi furt de arbori au fost întocmite de poliţiştii din Vişeu de Sus care au identificat două persoane ce au tăiat peste 40 de arbori de esenţă foioase şi răşinoase din locul numit „Delta Novat”.

Pentru transport ilegal de material lemnos au aplicat sancţiuni poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus, cei ai Poliţiei oraşului Borşa şi ai oraşului Săliştea de Sus. De asemenea aceştia au indisponibilizat o autoutilitară şi o semiremorcă folosite la transport.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Accidente rutiere în judeţ din cauza zăpezii de pe carosabil. Ce recomandă poliţiştii

Redactie

AVERTISMENT POLITIA RUTIERA: CIRCULAŢI CU ATENŢIE SPORITĂ PE VREME REA! NINGE IN PASUL GUTAI (FOTO)

Vasile Dale

Poliția în acțiune: hoți identificați și prejudiciu recuperat în timp record! (foto exclusiv)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.