BREAKING NEWSEvenimentImportantMaramuresul IstoricRecomandate

ÎNCĂ UNUL TOT LA BORŞA: Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului judecă încă un stareţ, acuzat că a lăsat însărcinată cu gemene o fostă călugăriţă (VIDEO)

După ce stareţul de la Mănăstirea Prislop a fost dat afară din cauza unei discuţii indecente cu un bărbat, dialog uluitor dezvăluit în exclusivitate la Observator, încă un preot e chemat să dea explicaţii la Episcopia Maramureşului. Mai marii bisericii din zonă vor să afle dacă monahul este cel care în 2011 a lăsat însărcinată o măicuţă.

Reporter: Nu prea ajunge lumea pe aici?
Călugăr: Îi şi drumul foarte rău, noi nu prea avem aşa mulţi turişti.

Cei care urcă totuşi drumul anevoios spre schit află că stareţul mănăstirii este un personaj cunoscut. Cel despre care presa a scris ani la rând că, în 2011, ar fi lăsat-o însărcinată, cu gemene, pe Măicuţa Sebastiana.

În timp ce fosta măicuţă îşi creşte singură fetele, părintele e ocupat cu cele sfinte. Face calcule să vadă cât îl va costa pictura bisericii.

Popa Antonie Ciobanu, stareţ Schitul Sf. Gheorghe, Borşa: „O pictură la biserica asta ajunge 70.000 de euro, în jur de 20 de euro metrul pătrat de pictura. Acum câţiva ani avea alte probleme, după ce s-a aflat de povestea de dragoste pe care ar fi trăit-o cu stareţa de mănstire.

Măicuţa a fost exclusă din viaţa monahală până la majoratul fetelor. Dar n-a vrut să spună niciodată cine este tatăl. Un mister pe care încearcă acum să-l dezlege chiar Episcopia Maramureşului.

Reporter: Ştiţi cumva că ar fi tatăl copilului?

Cristian Ştefan, purtător de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului: De la dumneavoastră am aflat! Cert este că va fi şi el chemati aici la Episcopie, să discutăm, să vedem şi să luăm o decizie.

Este a doua anchetă pe care mai marii Episcopiei Maramureşului o pornesc în doar două zile. Ieri, l-au dat afară din Mănăstireai Prislop pe stareţul Celestin după ce, în urma dezvăluirilor făcute la Observator, acesta a recunoscut că a purtat o discuţie indecentă pe facebook, cu un bărbat.

Preotul a fost mutat, în regim de pocăinţă, la o altă mănăstire. În nevinovăţia lui cred şi muncitorii care construiesc chilii la Prislop.

Oricum, părintele vrea să-l dea în judecată pe cel de la care a pornit tot scandalul.

Sursa text, foto şi video: Observator Antena 1.ro.

ACTUALIZARE –  Rezultatul anchetei din Slobozia: monahul e nevinovat!

Pentru a lămuri misterul, reprezentanţii Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului l-au chemat vineri dimineaţă pe părinte să ofere explicaţii. Din fericire pentru toată lumea, sesizarea nu s-a confirmat.

“În urma audierilor, nu s-a confirmat situaţia prezentată, deci nu va fi continuată ancheta. Povestea a început atunci când era la Slobozia. Atunci, a fost trimis de Episcopul Sloboziei şi Călăraşului să administreze metocul (n.red. mănăstire mică subordonată unei mănăstiri mai mari; proprietate imobiliară a unei mănăstiri) unde se afla măicuţa care a rămas însărcinată. A avut o discuţie cu ea, după care ea a demisionat.

La acel moment, fiind surprins acolo, unele voci au spus că el e tatăl. A fost demarată la acel moment o anchetă. Măicuţa Sebastiana a dat la acel moment o declaraţie pe proprie răspundere, conform căreia tatăl nu este nici clernic, nici monah, ci un laic, a cărui identitate nu a dorit să o divulge. Nu s-a dovedit atunci că el ar fi tatăl gemenelor. Asta s-a întâmplat în anul 2011. Recent, de un an sau doi, părintele Ciobanu a venit în Maramureş, devenind stareţ al schitului.

Povestea a revenit în actualitate acum, motiv pentru care a fost audiat astăzi (n.red. vineri, 21 iulie). Am discutat cu el, iar el infirmă zvonurile. În plus, am luat legătura cu cei de la Episcopia Sloboziei, care au confirmat cele spuse de el şi ne-au spus că ne vor trimite declaraţiile de la acea vreme. Vorbim, deci, despre un caz fericit, în care nu se confirmă acuzaţiile”, a declarat pentru Glasul Maramureşului, Cristian Ştefan, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului. (Sursa: InfoMM.ro)

SCANDAL ÎN BORȘA: Stareţul Mănăstirii Prislop din Maramureş, conversaţii indecente cu un fost călugăr

ACUZAT DE CONVERSAȚII INDECENTE: Starețul Mănăstirii Prislop din Borșa a fost dat afară de Episcopia Maramureșului şi Sătmarului (VIDEO)

Te-ar putea interesa si

ŞANTAJ SEXUAL LA DEJ: Două femei au filmat un bărbat dezbrăcat, apoi i-au cerut bani

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Incendiu puternic la fosta cooperativă din Moisei. La parter este sucursala unei bănci ( ACTUALIZARE)

Redactie

DE ASTĂZI: 7 autobuze electrice pe străzile municipiului Sighetu Marmației

Vasile Dale

1 mesaj

Pentru Ea iulie 21, 2017 at 4:25 pm

Hai sa recunoaștem, toți preoții din România sunt pedofilie sau au alta orientare sexuala.
Câtă credibilitate măi are biserica din România?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.