EvenimentImportantRecomandate

ACCIDENT SOCANT: UN COPIL DE TREI ANI A CAZUT DIN MASINA MAMEI IN TIMPUL MERSULUI. ERA IN SCAUNEL DAR NU ERA PRINS IN CENTURA!

Având în vedere faptul că s-a dovedit că nefolosirea sistemelor de siguranță, în cele mai multe situații, conduce la consecințe grave în cazul implicării într-un accident rutier, vă reamintim că utilizarea acestora este o obligație legală și totodată poate salva vieți! Ieri a fost înregistrat un accident rutier în urma căruia o fetiţă de 3 ani, care datorită faptului că nu era fixată cu mijloace de siguranţă în scaunul de copii, a deschis portiera maşinii în timp ce autoturismul era în mişcare şi a căzut pe carosabil. 

Ieri după-amiază, în jurul orei 18.00, poliţia a fost sesizată că la un sens giratoriu de pe bulevardul Decebal din Baia Mare s-a produs un accident rutier. Poliţiştii au stabilit că o fetiţă de 3 ani, care nu era fixată cu mijloace de siguranţă în scaunul special pentru copii, a deschis portiera maşinii şi a căzut pe carosabil. Fetiţa a fost rănită şi transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

La volanul autoturismului se afla o femeie de 35 de ani din Baia Mare. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa alcoolului.



În cauză a fost întocmit dosar penal şi se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare din culpă.

Potrivit calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiei Rutiere Europene (TISPOL) pentru anul 2017, în perioada 11-17.09.2017 la nivel european se desfăşoarăcampania preventivă ”SEATBELT” (sisteme de siguranţă), care are următoarele obiective: 

– conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor cu privire la necesitatea utilizării centurilor de siguranţă/sistemelor de retenţie pentru copii
– determinarea conducătorilor de autovehicule să folosească telefonul mobil în timpul mersului, numai dacă este dotat cu dispozitiv sau accesorii de tip „mâini libere”;
– determinarea conducătorilor de motociclete şi/sau mopede să utilizeze echipamente de protecţie omologate.

Potrivit Art. 36 din O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă au obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament.

De asemenea, conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă, în condiţiile prevăzute în regulament. Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.   

Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş acţionea cu fermitate, nu tolerea nicio abatere de la cadrul legislativ în vigoare şi aplică sancţiuni drastice persoanelor care nu utilizează regulamentar sistemele de siguranţă.

Cinci reguli de circulaţie pe care trebuie să le ştie fiecare elev

Copiii sunt foarte imprevizibili, mai ales atunci când merg pe stradă însoţiţi de alţi colegi sau prieteni. Pentru a se deplasa în siguranţă înspre şi dinspre şcoală, poliţiştii le transmit câteva reguli de circulaţie şi sfaturi care-i pot scuti de implicarea în accidente rutiere:
1. Este extrem de important să traversaţi strada doar pe trecerea pentru pietoni! Înainte de a traversa, asiguraţi-vă că şoferii v-au văzut şi au oprit.
2. Dacă trecerea de pietoni este prevăzută cu semafoare, aşteptaţi culoarea verde! 
3. Atenţie la sirena poliţiei, pompierilor sau salvăriiNu vă angajaţi în traversarea străzii atunci când se apropie maşina salvării, pompierilor, poliţiei, cuatenţionarea acustică şi luminoasă în funcţiune!
4. Dacă traversaţi strada prin faţa sau spatele unui autovehicul parcat sau strecurându-vă printre autovehicule, riscaţi să fiţi accidentaţi.
5. Dacă pe drum este amenajată o pistă de biciclete, trebuie să circulaţi doar pe aceasta!

Azi dimineaţă, în drumul spre şcoală, elevii au fost prudenţi şi au circulat corect, astfel că poliţiştii maramureşeni nu au înregistrat niciun accident rutier în care să fie implicaţi copii!

Te-ar putea interesa si

LIPSIRE DE LIBERTATE ȘI OMOR – Tânărul din Baia Mare, principalul suspect în crima din Satu Mare, a fost reținut

Vasile Dale

INTERVENŢIE SALVAMONT: Fetiţă de 8 ani bolnavă, transportată la ambulanță dintr-o zonă greu accesibilă din Vişeu de Jos

Redactie

EXCLUSIV FOTO: Accident la Tisa și la Stejarul. O familie din Satu Mare nu a mai ajuns în concediu, fiind implicată într-un carambol

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult