ImportantRecomandate

Atentie români, nu vă lăsați păcăliți! Țeapa centrelor comunitare conduse de maramureseanul George Ardelean

Imediat ce au fost eliminate tarifele consulare, au apărut o puzderie de profitori care, sub pretextul unor servicii de consultant, nu fac decât să încaseze bani de la românii creduli pentru o banală programare pe portalul consulatului. Mai grav este faptul că unii pozează în reprezentanți legali ai statului român sau în asociații comunitare create pentru a ”ajuta” românii aflați în dificultate! George Ardelean a dezvoltat o adevărată afacere în acest sens, deschizând la modul teoretic mai multe centre comunitare în mai multe orașe din UK, Manchester, Birmingam, etc. Spunem ”teoretic” deoarece acestea nu există, cu excepția celui din Luton, acolo unde românul nostru dirijează operațiunea.

Practic, acest așa-zise centre comunitare nu sunt altceva decât conturi sau pagini de facebook, recent înfiinațate și cu același număr de telefon. Nu există, birou, sediu, sau măcat vreun nume. Am sunat la numărul de telefon indicat pe pagina de facebook și am spus că dorim o procură pentru pașaportul unui copil. O voce ”profesionistă” ne-a răspuns la telefon și ne-a explicat că ”e posibil să ne ajute”. Am primit un alt număr de telefon și ni s-a spus să trimitem toate actele necesare în copie pe WhatsApp, după care ni se va elibera o factură. După ce achităm factura, vom primi o înștiințare cu data la care să ne prezentăm la consulatul din Londra pentru a ne ridica procura. Ni s-a spus ca fiind vorba de două procuri, va trebui să achităm 40 de lire! Ce bine e când găsești români care să te ajute dezinteresat!

De menționat că eliberarea actelor consulare se face gratuit iar serviciul pentru care ni s-a cerut suma de 40 de lire este doar o simplă programare pe site-ul consulatului! Sunt români care nu știu asta iar acest lucru înseamnă bani pentru domnul George Ardelean!



Reacția Ambasadei: nu avem nicio relație instituțională cu acest centru!

Secretarul general al Ambasadei Române la Londra, Vali Staicu, ne-a confirmat că au fost primite mai multe sesizări privitoare la activitatea clandestină a acestor organizații așa-zise comunitare. ”Încercăm să lămurim oamenii că singura cale sigură și absolut gratuită este să-și facă programare pe portalul instituției. Noi nu avem nicio relație instituțională, nici cu acest centru nici cu altele. Singurele centre consulare se află la Londra și Edinburg și sperăm ca, din toamnă, și la Manchester”, ne-a declarat Vali Staicu.

George Ardelean se jură că doar ajută românii

L-am sunat pe George Ardelean și l-am rugat să ne dea câteva detalii despre activitatea sa ”caritabilă”. Acesta ne-a declarat din start că toate centrele comunitare create de el sunt doar pentru a ajuta românii aflați în dificultate. Despre comisioanele percepute, un mizilic! ”Avem oameni angajați legal pe care trebuie să îi plătim și să știți că noi dăm salarii decente. De aceea, trebuie să ne susținem cumva. Eu nu cred că sunt așa de mari comisioanele. În plus, la centrele noastre avem și cursuri gratuite. Sunt foarte multe cheltuieli care trebuie acoperite. De altfel, nici nu putem să facem profit pentru că noi suntem o asociație umanitară”, a declarat George Ardelean. Acesta ne-a mai povestit de multe alte acțiuni, colaborări cu autoritățile britanice, cu Ambasada României la Londra, etc. În fapt, ideea principală e că este un om serios, care nu dorește decât să-și ajute semenii!

Zeci de români îl acuză pe George Ardelean de înșelăciuni

Grosul acuzaților îl reprezintă foștii angajați care se plâng de faptul că nu au fost plătiți. În total este vorba de zeci de mii de lire pe care George Ardelean a uitat să-i mai dea oamenilor despre care spunea că îi plătește atât de frumos și temeinic. Redăm câteva declarații ”pe alese”:

Roxana Balcanu: ” Cel mai mare japcar si hot, care inseala lumea si le ia banii este GEORGE ARDELEAN de la COMUNITATEA ROMANILOR!!!!”

Constantin  Hagiu: ”Este cel mai mare hoț. Am pățit-o și eu cu el!”

Gianina Cozac: ”Poate merge la Românii au talent cu hoția lui”

Ecaterina Diana: Merită prinși pe stradă și bătuți pentru că oamenii muncesc din greu pentru bănuții lor. Și soțului i-a cerut pentru un amărât de UTR 70 de lire!”

Ciocanariu Andrei:  Și eu mi-am luat teapa de la acest individ… am lucrat pentru el și am și locuit in aceeași casa… Gabriel Damaschin poate confirma. Am fost nevoit sa plec câteva zile in țara înainte de ziua de salariu… când l-am sunat și i-am cerut banii m-am trezit cu un block :))) 
Dar uite ca după puțin timp toate i se întorc escrocului… as putea da nume importante care au avut probleme din cauza lui, oameni care au pierdut afaceri pentru care au lucrat ani buni…Cu Dumnezeu înainte!

Citeste intreg articolul pe www.londonezu.co.uk

Gelu Irimia

EXCLUSIVITATE: ZECI DE ROMÂNI SUSȚIN CĂ AU FOST ȚEPUIȚI DE UN MARAMUREȘEAN. NOI L-AM FILMAT ACUM 7 ANI (VIDEO)

Te-ar putea interesa si

MĂSURI PRVENTIVE LA SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ: 3 corturi pentru triaj, atât la intrarea în spital, cât și la UPU

Vasile Dale

Restricții la cumpărarea de alimente și produse de igienă (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

 Pomana porcului pe ritm de ceteraşi. Cum se pregătesc maramureşenii din Suciu de Sus de Postul Crăciunului

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult