Eveniment

MOROSENI BETI SI VITEZOMANI: 13 DOSARE PENALE PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENTA ALCOOLULUI

 

Nu există o concentraţie de alcool sigură atunci când vine vorba de conducerea unui autovehicul! Indiferent de cantitatea de alcool din sânge, corpul pierde multe dintre funcţiile care îi permit unui şofer să conducă în siguranţă şi atât viaţa dumneavoastră cât şi cea a altor participanţi la trafic este pusă în pericol. De aceea, ori de câte ori constată o astfel de fapt,  poliţiştii iau măsuri ferme. În acest week-end poliţiştii au întocmit 13 dosare pentru conducere sub influenţa alcoolului.

 În perioada 22 – 24 septembrie a.c. poliţiştii rutieri maramureşeni au acţionat pentru supravegherea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie pe drumurile publice din judeţ, având ca prioritate depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa traficului rutier conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Doar în noaptea de sâmbătă spre duminică ei au testat cu aparatul etilotest peste 100 de conducători auto care se deplasau pe D.N.18 Sighet-Vişeu-Borşa şi D.J.186 Săcel-Bârsana-Vadu Izei.



În 13 cazuri concentraţia de alcool a şoferilor testaţi a fost peste limita contravenţională, astfel că aceştia s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, o persoană este cercetată pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei iar alte două pentru conducere fără permis.

La Tăuţii Măgherăuş, un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a ajuns cu autoturismul într-un stâlp. Evenimentul s-a produs azi noapte la ora 02.05 pe strada nr. 1 din oraş. Şoferul în vârstă de 29 de ani, din Negreşti Oaş, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat cu maşina într-un stâlp de lemn după care a pătruns pe contrasens şi s-a oprit într-un copac. În urma testării efectuate de poliţişti, s-a constatat o concentraţie de peste 0,7 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acţiuni pentru siguranţa participanţilor la trafic

Peste 130 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în acest week-end, participanţilor la trafic care au fost depistaţi de poliţişti în timp ce circulau fără a respecta normele rutiere.

Pe DN 1C Baia Mare-Şomcuta Mare, DJ108A Ardusat-Fărcaşa şi DN18 Vişeu de Sus-Moisei, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză. Folosind pistolul radar, poliţiştii au depistat 55 de depăşiri ale limitei de viteză iar în 11 cazuri şoferii au rămas fără permisele de conducere.

Acţiuni similare au avut loc şi la Seini, la Sarasău şi pe DN 19 la Săpânţa. La Cavnic, poliţiştii rutieri au acţionat împreună cu specialiştii Registrului Auto Român – filiala Maramureş, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor aflate în circulaţie, iar în şase cazuri în care au fost constatate nereguli, au fost retrase certificatele de înmatriculare.

În urma controalelor efectuate poliţiştii au aplicat 134 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 85.000 de lei.
Credit foto: Andreea Indre

Te-ar putea interesa si

VIDEO: O femeie din Seini a rămas fără autoturism. Fostul soț i-a ”aruncat” mașina în lacul Mujdeni

Vasile Dale

ÎNCEPE IMUNIZAREA: 210 doze de vaccin ajung în Maramureş. Cadre medicale de la Spitalul TBC sunt primii vaccinaţi împotriva COVID-19

Redactie

AVERTIZARE METEO: Cod galben de ploi torenţiale prelşungit în Maramureş până vineri dimineaţa

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult