BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

PROBLEME: DN18 AR PUTEA FI INCHIS CIRCULATIEI DACA NU SE MONTEAZA PARAPETI DE PROTECTIE. DJ184 DESCHIS CIRCULATIEI

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență reunit în ședință, în această dimineață a hotărât ca, până la data de 10 noiembrie a.c. să fie îndepărtați copacii vulnerabili (slăbiți de rafalele de vânt) din zona de siguranță a sectoarelor de drumuri naționale și județene. În acest sens, președintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan a precizat: ”Am decis împreună cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea, să avem ca prioritate siguranța participanților la trafic. O comisie alcătuită din reprezentanți ai Direcției Silvice, Serviciului Poliției Rutiere, drumurilor naționale și drumurilor județene va proceda la inventarierea, marcarea și îndepărtarea arborilor din zona de siguranță care prezintă pericol pentru traficul rutier”.

O altă măsură dispusă a fost de întocmire a necesarului și confecționarea indicatoarelor rutiere ”Acces interzis/Drum înzăpezit!”, până la data de 3 noiembrie a.c., pentru a fi montate la producerea unor situații de urgență sau în cazul unor condiții de fenomene meteorologice periculoase, respectiv ninsoare abundentă.

Pe DN 18 au fost finalizate lucrările de reabilitare, a fost trasat marcajul, dar nu au fost montați parapeții de protecție, mai ales în zona montană. Din aceste considerente, SDN Baia Mare, împreună cu societatea care a executat lucrările au fost notificați, de către CJSU, să procedeze la montarea acestora, până la data de 10 noiembrie. Atragem atenția că pericilitarea siguranței participanților la trafic, prin nemontarea parapeților de protecție, atrage după sine conform legislației în vigoare, răspunderea civilă, aplicarea de sancțiuni contravenționale și răspunderea penală, a adăugat prefectul de Maramureș.



Circulația rutieră pe DJ 184 Baia Sprie-Cavnic-Ocna Șugatag-Sighetu Marmației a fost reluată. Se circulă fără probleme în condiții de iarnă.

ULTIMA ORA: DJ 184 BLOCAT DIN CAUZA MASINILOR NEECHIPATE. DRUMARII NU AU ACTIONAT (GALERIE FOTO/VIDEO EXCLUSIV)

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT PE DN 1C: Un autoturism Dacia s-a răsturnat pe plafon în zona Metro (foto)

Vasile Dale

FOTO: Doi motocicliști acroșați de o șoferiță în sat Șugatag

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Trei muncitori răniți după ce un perete s-a răsturnat pe ei pe strada Monetăriei din Baia Mare (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult