Important

COPII FUGIŢI DE ACASĂ: Nouă minori declaraţi dispăruţi au ajuns înapoi în sânul familiilor

Fiecare sesizare privind dispariţia unui minor impune demararea de urgenţă a unor activităţi specifice, astfel încât acesta să fie găsit cât mai repede şi readus în mijlocul familiei.

Poliţiştii de investigaţii criminale au soluţionat în cursul lunii ianuarie a.c. nouă cazuri de dispariţie a unor minori. Aceştia, plecaţi voluntar de la domiciliu, au fost încredinţaţi familiilor, fără a fi fost victimele vreunor infracţiuni.

Dispariţia unui minor este o situaţie alarmantă pentru părinţi iar pentru poliţişti reprezintă o situaţie de urgenţă.



Rezolvarea cu operativitate a unor astfel de cazuri este o prioritate a poliţiştilor Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, mai ales că de la dispariţie şi până la victimizare sau comiterea de fapte antisociale nu mai este decât un pas.

Dispariţia unui copil impune acţiuni rapide, profesionale, găsirea unor metode eficiente de intervenţie, în funcţie de particularităţile fiecărui caz, dar şi cooperarea cu alte structuri şi instituţii cu atribuţii privind protecţia minorilor.

În cursul lunii ianuarie a.c., profesionalismul poliţiştilor de investigaţii criminale a dus la soluţionarea tuturor cazurilor semnalate. Nouă minori declaraţi dispăruţi, după ce au plecat voluntar de la domiciliu, au fost depistaţi pe raza judeţului şi încredinţaţi familiilor.

Minorii părăsesc domiciliile de cele mai multe ori din cauza unor neînţelegeri sau conflicte, a comunicării precare cu ceilalţi membri, abuzurilor, consumului de alcool, teribilismului adolescentin dublat de apartenenţa la anturaje nepotrivite.

Pentru a evita astfel de situaţii, recomandăm părinţilor să păstreze o relaţie strânsă cu propriii copii, astfel încât să ajungă să le cunoască anturajul precum şi locurile pe care aceştia le frecventează. Un real pericol îl pot reprezenta şi persoanele necunoscute cu care minorii comunică pe reţelele de socializare.

În situaţia în care un minor dispare de la domiciliu, anunţaţi de îndată poliţia. Cu cât sesizarea este mai rapidă, cu atât sporesc şansele de găsire a acestuia!

Te-ar putea interesa si

Un proiect civic pentru comunitatea băimăreană!

Vasile Dale

11 tone de ajutoare umanitar ale unei asociații din Sighetu Marmației, BLOCATE ÎN PETEA

Redactie

Activități dedicate zilei Jandarmeriei Rurale, în Muzeul Satului din Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult