Tara Chioarului

NERESPECTAREA HOTĂRÂRII JUDECĂTOREŞTI: Un bărbat din Mireşu Mare este cercetat după ce a încălcat ordinul de protecţie: s-a apropiat prea mult de locuinţa soţiei sale

Un echipaj de poliție din cadrul Postului de Poliţie Mireşu Mare a intervenit ieri, 08 februarie, în cazul unei sesizări privind încălcarea unui ordin de protecție.


În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit că un bărbat de 42 de ani, din localitate, a mers la locuinţa soţiei sale, încălcând astfel prevederile ordinului de protecţie emis de Judecătoria Baia Mare, prin care era obligat să păstreze o distanţă de minim 200 m faţă de aceasta.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea hotărârii judecătoreşti, prevăzută şi pedepsită de articolul 32 din Legea nr. 217/2003.



Conform acestui articol, „Încălcarea oricăreia dintre măsurile prevăzute la articolul 23 alin. (1) şi dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea de nerespectare a hotărârii judecătoreşti și se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an.”

73 de ordine de protecție, în 2017

În anul 2017, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Judeţului Maramureş, polițiștii au avut în lucru 73 de ordine de protecție, 52 dintre acestea fiind emise în cursul anului trecut.

Poliţiştii au supravegheat respectarea acestor ordine emise pentru protecția victimelor violenței domestice şi în 11 cazuri, în care au constatat nerespectarea hotărârii judecătoreşti, au întocmit dosare penale.

Te-ar putea interesa si

IMPACT ÎN ŞOMCUTA MARE / ACTUALIZARE: Trei maşini s-au ciocnit pe podul peste râul Bârsău (FOTO)

Vasile Dale

ŞI CÂINII SE ÎMPUŞCĂ, NU-I AŞA? Câine ucis de o persoană „necunoscută” la Iadăra (actualizare)

Redactie

OAMENI HARNICI: Căminul Cultural din Remeți pe Someș a intrat în reparații. Se face și o parcare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult