Eveniment

PROFESIONALISM: Un poliţist din Baia Sprie a salvat viaţa unui om

Poliţiştii de proximitate sunt acei poliţişti care se află zilnic în mijlocul comunităţii, pregătiţi să asculte problemele cetăţenilor şi să vină în sprijinul celor care au nevoie.


Dincolo de atribuţiile profesionale, poliţiştii de proximitate dezvoltă relaţii interumane cu persoanele care domiciliază în zona lor de responsabilitate şi manifestă o grijă aparte faţă de cei care locuiesc singuri şi care sunt mai în vârstă.

Este şi cazul agentului Petrovan Cristian, poliţist de proximitate în cadrul Poliţiei Oraşului Baia Sprie, care desfăşoară constant activităţi în mijlocul comunităţii.

Pentru acesta a devenit o obişnuinţă să se întâlnească zilnic cu un bărbat de 65 de ani, care locuieşte singur pe strada Aleea Minerilor din oraş. În momentul în care nu l-a mai văzut două zile consecutiv, poliţistul a devenit suspicios şi îngrijorat că s-ar fi putut întâmpla ceva.

Interesându-se de soarta lui, poliţistul a aflat că bărbatul nu a fost văzut nici de vecini, nici de poştaş.

Astfel, agentul de poliţie a luat hotărârea să forţeze uşa locuinţei şi aşa l-a găsit pe bărbat în pat, în imposibilitatea de a vorbi sau a se mişca. A fost solicitată de urgenţă ambulanţa, personalul medical constatând că viaţa acestuia era în pericol, după ce suferise un accident vascular cerebral.

Profesionalismul, omenia şi intuiţia poliţistului au făcut ca bărbatul să rămână în viaţă. El a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, unde a rămas internat sub supraveghere medicală.

Te-ar putea interesa si

NUMIT DE PREMIER: Polițistul de frontieră Petru Bledea numit subsecretar de star la Ministerul Afacerilor Interne

Vasile Dale

VIDEO – S-a izbit cu mașina de un stâlp în Baia Sprie

Vasile Dale

FOTO / VIDEO EXCLUSIV BORȘA: Un bărbat aflat pe un moped a căzut pe șosea în fata unei mașini (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.