Eveniment

CÂINE DE URMĂ ÎN SLUJBA LEGII: Sub îndrumarea conductorului, câinele Ryky a găsit mai multe bijuterii furate dintr-o locuinţă

O nouă intervenție a echipajului canin, chemat în sprijin într-un caz de furt, e totodată și o nouă reușită. Succesul e garantat de îmbinarea fericită dintre abilitățile conductorului și pregătirea colegului patruped. La fel s-a întâmplat şi ieri, când agentul de poliţie și câinele de urmă Ryky, au descoperit bunurile sustrase dintr-o locuință din satul Cernești.

Ieri, la ora 12:00, poliţiştii din Cernești au fost sesizaţi prin apelul de urgență 112 că dintr-o locuinţă au fost sustrase mai multe bijuterii. Operativitatea cu care au intervenit poliţiştii a dus la depistarea a trei tinere din Sălaj, bănuite de comiterea faptei, chiar în faţa casei reclamantului.

Investigaţiile efectuate au relevat că acestea au pătruns în locuință pe uşa de acces din spatele imobilului, profitând de faptul că proprietarul a lăsat cheia în broască şi, dintr-o vitrină, au sustras mai multe bijuterii de aur, estimate la valoarea de 3 500 de lei.

Pentru că bunurile sustrase nu au fost găsite asupra lor, poliţiştii din Cerneşti au solicitat sprijinul Grupei Canine din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. Sub coordonarea conductorului, Ryky a prelucrat rapid o urmă de miros şi a pornit în căutare.

La aproximativ 100 m de locuință, în şanţul de pe marginea drumului, câinele a găsit bijuteriile.

S-a constatat astfel că cele trei tinere, fiind surprinse de proprietar, au fugit și au aruncat bunurile sustrase în şanţ, cu gândul să revină după ele. Apoi s-au întors sigure pe ele că nu pot fi dovedite dacă n-au bunurile sustrase asupra lor. Însă fapta lor a fost probată de Ryky, astfel că ele au fost nevoite să recunoască cum au acționat.

Față de cele trei tinere în vârstă de 16, 21 şi 24 de ani, se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Te-ar putea interesa si

ULTIMĂ ORĂ: IMPACT VIOLENT PE DN18B LA INTESERCȚIA COPALNIC-COAȘ (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Deputat Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: ”Primarul din Vișeu de Sus, Vasile Coman a revenit ACASĂ!”

Redactie

VIDEO: Accident la Campionatul Naţional al Cluburilor Sportive Şcolare. Ai intervenit salvamontiştii borşeni

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.