Maramuresul Istoric

ÎN URMA EXPLOZIEI UNEI BUTELII: Sighetean cu arsuri grave pe corp, transportat la Bucureşti cu elicopterul SMURD

Pompierii maramureșeni au lichidat două incendii joi, 3 mai. Primul incendiu a fost lichidat de pompierii sigheteni, care au intervenit pe strada Tractorului din Sighetu Marmației.

Incendiul din Sighet s-a datorat unei explozii de butelie, în urma căreia o persoană în vârstă de 60 de ani a suferit arsuri de gradul II și III pe aproape  jumătate din suprafața corpului.

Victima a fost preluată de un echipaj SAJ și transportată la spital, iar astăzi dimineață a fost preluată de un elicopter SMURD și transportată la București.

Al doilea incendiu a fost lichidat de către pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa. În urma incendiului au ars circa 120 de metri pătrați de litieră.

Pompierii maramureșeni subliniază încă o dată importanța respectării măsurilor de prevenire atunci când se lucrează cu focul:

 nu se utilizează focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
 nu se utilizează focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);
 arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate;
 cetăţenii să se intereseze în prealabil la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
 arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situaţii de urgenţă.
 Se va asigura supravegherea permanentă a arderii, iar la final jarul se va stinge.

Foto: Arhivă

 

Te-ar putea interesa si

SIGHETU MARMAŢIEI: Urmărire în trafic a unui autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, care nu avea permis de conducere

Redactie

BORȘA: Doi răniți după ce două mașini s-au ciocnit de un microbuz în centru

Vasile Dale

SALVAT DE COLEGII DE LA SMURD: Un pompier din Maramureș a încercat să se spânzure

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.