BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

SE ÎNTÂMPLĂ LA SIGHETU MARMAŢIEI: O fetiță de patru ani a căzut în râul Iza. Traversele putrede ale podului suspendat au cedat

foto sighet247

Nepăsare criminală este ceea ce caracterizează lipsa de interes a autorității locale a municipiului Sighetu Marmaţiei, legată de starea precară în care se află puntea suspendată peste râul Iza de lângă Parcul Grădina Morii.

O fetiță în vârstă de doar patru ani împreună cu tatăl ei au căzut de pe pod de la o înălțime de circa 5 metri direct în apele învolburate în ale râului Iza, după ce câteva traverse de lemn putrede au cedat sub greutatea acesteia și a tatălui ei, scrie Sighet247.ro.

Incidentul s-a petrecut duminică, 17 iunie, în jurul orei 19.00. Fetița se afla pe pod împreună cu tatăl acesteia și cu încă o familie cu o fetiță în vârstă de doi ani. În timp ce traversau podul, scândurile putrede au cedat, fetiţa şi tatăl acesteia căzând în râu.



Doar curajului unui sighetean a făcut ca fetița să nu își piardă viața. Un bărbat ce se afla pe puntea suspendată la momentul producerii incidentului a văzut-o căzând și nu a stat mult pe gânduri, sărind de pe punte în apă și salvându-i viața.

Menționăm că nivelul râului Iza este mult peste cel normal, ca urmare a precipitațiilor abundente din ultima perioadă. Dacă bărbatul curajos nu ar fi sărit în apă pentru a o salva pe fetiță, aceasta, cel mai probabil că ar fi fost purtată în aval de către apele râului și și-ar fi pierdut viața, precizează Sighet247.ro.

Puntea suspendată de la „Grădina Morii” peste râul Iza se află de mai mulți ani într-o stare deplorabilă, fiind un adevărat pericol public pentru trecători: cam toate traversele de lemn sunt putrede, unele traverse lipsesc iar cablurile de susținere ale punții sunt foarte deteriorate, practic puntea atârnând în doar câteva cabluri, restul fiind rupte.

În urma incidentului, fetița căzută de pe punte în râu a fost transportată la Spitalul municipal Sighet pentru acordarea de îngrijiri medicale. Personalul medical de la Urgență a declarat pentru Sighet 247 că fetița, la sosire, se afla într-o stare medicală generală bună, fără a prezenta urme traumatice și nu era nici în stare de hipotermie. Fetița a fost externată după aproximativ două ore, iar familia a fost rugată să o țină sub observație, având în vedere că este cunoscută cu episoade de epilepsie.

Totodată la fața locului s-au deplasat un echipaj al Poliției municipiului, un echipaj al Poliției locale și laboratorul criminalistic pentru efectuarea cercetărilor și asigurarea zonei. Ulterior, o echipă de la SPG Urbana a înlocuit câteva traverse putrede de pe pod.

Deși la primarul municipiului, la Primărie și mai peste tot s-au depus nenumărate sesizări cu privire la starea deteriorată a punții suspendate, nimeni nu a făcut nimic: atât primarul Horia Scubli cât și viceprimarul Ildiko Ibolya Beres au rămas nepăsători, văzându-și doar de treburile personale, angajări, postări pe Facebook etc.

Cât timp mai trebuie să treacă, domnule primar, până să faceți ceva? Chiar trebuie să moară oameni să reparați o nenorocită de punte, că doar nu o fi autostradă de la Sighet la Negrești?

Sursa: Sighet 247.ro

Te-ar putea interesa si

CARAMBOL LA RECEA: Trafic de coşmar pe DN1C după ce trei maşini s-au ciocnit (FOTO-VIDEO)

Vasile Dale

Femeie găsită decedată într-un lac din Târgu Lăpuș

Vasile Dale

EXCLUSIV: Ing. Ioan China nu mai este șef al „Cuibului de viespi” din cadrul Ocolului Silvic Târgu Lăpuș

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult