Recomandate

COD PORTOCALIU DE INUNDATII: Curti si gospodarii inundate la Targu Lapus (foto, video)

Ploile din ultimele zile su mai ales din ultimele ore au lasat urme in tot judetul Maramures. De exemplu, la Targu Lapus au fost inundate mai multe curti pe strazile 1 Mai si Tineretului.

Acolo au intervenit doua echipaje ale Pichetului de Pompieri Tg. Lapus.

 

De asemenea, tot dupa ploaia torentiala din aceasta seara a fost nevoie de interventia unui echipaj de la Punctul de Lucru Somcuta Mare la o curte inundata din Buciumi.

Trebuie avut in vedere ca s-a instituit un Cod portocaliu de inundatii valabil până la ora 24:00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Someș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Răstoci – amonte confluență cu râul Lăpuș, Lăpuș – afluenții din bazinul superior și mijlociu, avertizarea vizând bazinele hidrografice aferente județelor Maramureș și Sălaj.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: bazinele inferioare ale râurilor Agrij și Almaș, și bazinele superioare ale râurilor Cavnic și Brad (afluenți ai Lăpușului).

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Vom reveni cu amanunte

Te-ar putea interesa si

DE RASUL CURCILOR LA POIENI: AU INCATUSAT NISTE SUSPECTI DAR AU PIERDUT CHEILE. CATUSE TAIATE CU SECUREA (FOTO/VIDEO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

VIDEO: Comisarul Nagy, la plimbare cu maşina pe contrasens…, beat la volan

Vasile Dale

FOTO: O maşină a luat foc pe str. Vida Gheza din Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.