EvenimentMaramuresul Istoric

Tinerii și copiii vișeuani ȋn cel mai mare proiect de implicare socială din România- ,,Let`s do it, Romania!”

Sâmbătă,  15 septembrie 2018, tinerii și copiii din Vișeu de Sus au participat la Campania de Curăţenie ,,Let`s do it, Romania!”, cel mai amplu proiect de implicare socială din ţară.

Pe platoul din faţa Casei de Cultură din Vișeu de Sus s-au ȋntâlnit elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 7, Liceul Tehnologic Vișeu de Sus, Liceul Teoretic ,,George Pop de Băsești”, cei din Consiliul Şcolar al Elevilor de la Liceul Teoretic ,,Bogdan-Vodă”, tinerii din nou ȋnfiinţatele organizaţii de tineret Interact și Rotaract, profesori,ȋnvăţători și ȋnsoţitori ai copiilor și reprezentanţi ai Poliţiei Locale Vișeu.

Echipaţi corespunzător, pregătiţi cu mănuși și saci menajeri, vișeuanii au pornit spre câteva locaţii unde au igienizat fie malurile râului, fie staţiile de autobuz, fie spaţiile naturale care au fost descărcate de povara deșeurilor. Astfel, ȋn zona Arșita au pornit copiii de la Şcoala Gimnazială nr.7, ȋnsoţiţi de d-na profesor ȋnvăţător Elvira Pașcu, d-nele profesor Adriana Melniciuc și Ioana Ciuban. Ȋmpreună au reușit să strângă 133 de saci de deșeuri. Ei au fost ȋnsoţiţi și sprijiniţi ȋn această zonă de elevii Liceului Teoretic ,,George Pop de Băsești”, coordonaţi de d-nele Ana Andreica și Oana Timiș,care au strâns ȋmpreună 35 de saci menajeri.

Elevii de la Liceul Teoretic ,,Bogdan- Vodă” au igienizat staţia de autobuz de lângă podul de peste râul Vișeu, calea ferată și malul râului Vișeu, până la stadionul local de fotbal, fiind ȋnsoţiţi de d-nele profesor Simona Şipoș, Carmen Rad, Irina Iuga și Monica Grad. Acestora li s-au alăturat membrii Consiliului Şcolar al Elevilor din acest liceu, conduși de Roxana Hapca, Interact Vișeu, conduși de Dragoș Rad și Rotaract Vișeu, conduși de Tudor Coman. Un suport important le-a fost oferit de d-l Emil Bârsan, poliţist local, care i-a ȋnsoţit și le-a oferit sprijinul ȋn permanenţă.

Partea dinspre râul Vaser le-a revenit copiilor de la Liceul Tehnologic Vișeu de Sus, coordonaţi de d-nele profesor Gabriela Ciolpan- directorul unităţii scolare, Elena Şandru, Ritta Coman și Daniela Şimon, ȋmpreună ocupându-se de malurile acestui râu care delimitează cartierul Ţipţerai de centrul orașului, dar și de proximitatea școlii lor, de unde au strâns o sumedenie de saci cu deșeuri. Zona ecologizată a fost lângă școală pe calea ferată și la piaţă până la biserică. Astfel, copiii de diverse vârste, de la ciclul primar până la cel gimnazial, au reușit printr-o mobilizare exemplară să lase ȋn urma lor un mediu mai curat și mai sănătos.

Așadar, responsabilitatea pentru mediul ȋn care trăiesc, munca ȋn echipă, implicarea, comunicarea și colaborarea au fost ingredientele unei zile ȋn care tinerii și-au asumat grija pentru mediul din proximitatea lor, cu speranţa că participarea lor ȋi va motiva și pe ceilalţi să respecte natura și să aibă grijă de spaţiile naturale ale orașul lor.

Autor: Monica Maria Grad, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic ,,Bogdan-Vodă”, Vișeu de Sus

Te-ar putea interesa si

BILANŢ 9 APRILIE: 441 de noi cazuri de coronavirus în România, bilanțul ajunge la 5202, Maramureş – 43

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: VA FI PE BUNE SAU VOR SĂ ÎNGROAPE TOTUL? Peste o sută de polițiști, mascați, silvicultori din 4 județe au descins în control la OS Poienile de Sub Munte

Vasile Dale

Actiune in derulare a SPJ Salvamont Maramures în zona Creasta Cocosului. O turistă rănită, s-a cerut elicopterul SMURD – ACTUALIZARE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.