Important

CAMPANIE DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE: Autocolante distribuite conducătorilor auto aflaţi în trafic pe Bd. Unirii din Baia Mare sau pe DE18 Baia Mare – Seini

Astăzi, 19 septembrie, când la nivel european este marcată Ziua EDWARD -Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere, poliţiştii maramureşeni au lansat o nouă campanie de prevenire a accidentelor de circulaţie. Cu mesajul Te grăbeşti? Uite noul tău bolid!, inspirat de la francezi, poliţiştii vor să atragă atenţia conducătorilor auto asupra consecinţelor deosebit de grave pe care le poate avea conducerea cu viteză excesivă.

Analiza accidentelor de circulaţie grave realizată la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a relevat faptul că principala cauză de producere a accidentelor de circulaţie grave este ”viteza neadaptată la condițiile de drum”.

Totodată depăşirea vitezei maxime admise este și principala contravenţie constatată în rândul conducătorilor auto. Iar în ceea ce privește calitatea persoanei vinovate de producerea accidentelor de circulație grave, conducătorii auto ocupă procentul cel mai mare, respectiv 72%.

Pornind de la aceste date, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei ai Serviciului Rutier Maramureș şi-au propus să realizeze un studiu asupra percepției populației asupra activității poliției rutiere, studiu ce va fi corelat cu un demers preventiv de sensibilizare a conducătorilor auto asupra consecințelor deosebit de grave ale nerespectării regimului legal de viteză.

Campania de informare se va desfăşura în perioada septembrie – decembrie a.c. iar şoferilor care doresc să se implice activ în demersul poliţiştilor de prevenire a accidentelor rutiere le vor fi distribuite autocolante auto cu mesajul campaniei.

Primele autocolante au fost distribuite astăzi conducătorilor auto care s-au aflat în trafic pe bulevardul Unirii din municipiul Baia Mare sau pe DE18 Baia Mare – Seini.

Campania beneficiază de sprijinul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – Biroul Teritorial Maramureş.

Te-ar putea interesa si

Călin Bota: Program de 50 de miliarde de lei pentru infrastructura comunităților locale

Vasile Dale

DIN NOU LA ŞCOALĂ: Discuţii între poliţiştii Biroului Siguranța Școlară şi elevii Colegiului Tehnic „George Barițiu”

Redactie

DUPĂ 7 ANI, AU VENIT SĂ VADĂ MINUNEA! Un pod așteptat de ani și ani, inaugurat cu fanfară, purceluşi la proţap și focuri de artificii mai ceva ca la Revelion

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.