BREAKING NEWSRecomandate

DIN NOU: RAUL SASAR POLUAT CU APE REZIDUALE DIN MINERIT? NOI AM AFLAT LOCUL DIN CARE PROVINE APA MARONIE? (FOTO/VIDEO)

Râul Săsar a fost poluat cu ape industriale rezultate din minerit şi metalurgie timp de peste 50 de ani iar odată cu oprirea activităţilor industriale, apa râului, dar şi ecosistemul au intrat într-o refacere lentă.

Un cititor al site-ului nostru ne-a trimis o inregistrare video in care se vede clar locul din care provine apa de o culoare maronie. Asta in ciudata faptului ca in zona nu a plouat abundent in ultimele saptamani. De altfel, mesajul care insotea imaginile video trimise pe adresa noastra este unul elocvent: „Am filmat imaginile de pe strada Industriei din Baia Mare. Se vede clar de unde provine apa aceea maronie care pur si simplu coloreaza tot raul Sasar: conducta vine de pe strada Aleea Zambilei”.



Revenirea raţelor sălbatice pe râul Săsar în urmă cu trei ani a fost interpretată de specialiştii în domeniul mediului ca un fenomen pozitiv, demonstrând că flora şi fauna râului se reactivează.

Actualizare

Prefectul Vasile Moldovan, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a dispus deplasarea membrilor grupului de suport tehnic în teren pentru verificarea aspectelor semnalate.
Specialiștii au identificat faptul că apa de mină care a ajuns în râul Săsar a fost evacuată (debușată) din Galeria ”Dealul Crucii”. Ei au precizat că apa evacuată în pluvial are culoarea specifică apelor care provin din galeriile miniere. De asemenea, au menționat că apa de mină nu a antrenat mâlul de pe talpa galeriei.
Vom reveni cu amănunte după analiza de laborator a probelor de apă.

Te-ar putea interesa si

PROBLEME LA REPEDEA: Un octogenar se află din nou în greva foamei, nemulţumit de legea Fondului Funciar

Vasile Dale

INTERVENŢIE: Cu ajutorul câinelui poliţist Teba a fost găsit un tânăr din Târgu Lăpuş dispărut de acasă

Vasile Dale

HĂRNICEȘTI: Două persoane rănite după ce o șoferiță a lovit un tractor

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult