Important

LIBERTATE ÎNGRĂDITĂ DE CONSUMUL DE ALCOOL LA VOLAN: Poliţiştii în dialog cu persoanele condamnate la închisoare cu suspendare

Siguranţa pe drumurile publice depinde înainte de toate de conducătorii auto. Tot ceea ce fac, din momentul în care se decid să urce la volan şi până ajung la destinaţie, contribuie semnificativ la siguranţa tuturor participanţilor la trafic. Orice abatere poate conduce la răsturnări de situaţii şi experimentarea unei tragedii, fie că ne referim la decesul unor persoane sau la pierderea libertăţii.

Din păcate, mulţi şoferi conştientizează consecinţele încălcării normelor rutiere prea târziu, doar în momentul în care anumite persoane îşi pierd viaţa sau sunt rănite în accidentele pe care le produc sau când libertatea le este îngrădită de măsurile luate de instanţă, ca urmare a comiterii unor infracţiuni.

În jur de 40 de bărbaţi, condamnaţi la executarea închisorii cu suspendare după ce au comis infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, s-au întâlnit în această săptămână cu poliţiştii Serviciului Rutier şi cu cei de prevenire.



Asemănarea izbitoare cu celelalte serii care au urmat acest program de reintegrare socială este consumul de ALCOOL la volan. Statisticile realizate de poliţiştii rutieri arată că alcoolul, asociat cu viteza excesivă, are urmări tragice.

Pentru a atrage atenţia asupra acestui aspect, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au continuat activităţile în campania de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză şi au distribuit în trafic autocolantele cu mesajul „Te grăbeşti? Uite noul tău bolid!”.

Când porniţi la drum cu gândul „mie nu mi se poate întâmpla”, gândiţi-vă la consecinţele care vor urma dacă „vi se întâmplă”! În cazul unor accidente de circulaţie a doua şansă nu există!

Te-ar putea interesa si

AU FOST GĂSITE DE POLIŢIŞTI: Două fete minore au fugit de acasă. Una din Baia Mare, cealaltă din Groşi

Vasile Dale

SCANDAL ÎN FAMILIE: Ordin de protecție emis de polițiștii băimăreni pe numele unui bărbat de 62 de ani

Redactie

BILANŢ: Mandate de executare a pedepsei închisorii, o persoană reținută şi patru ordine de protecție provizorii emise de polițiștii maramureșeni

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult