Important

PROFILUL CARIEREI DE SUCCES ÎN MAI: Elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare au primit detalii despre profesiile de polițist, pompier sau jandarm

Reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au avut ieri, 29 octombrie, o întâlnire de suflet cu elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Baia Mare.
Aceștia au fost invitați de elevii clasei a XI-a care, fiind la vârsta asumării unor decizii în ceea ce privește cariera pe care o vor urma, au dorit să afle mai multe despre profesiile de polițist, pompier sau jandarm.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au răspuns întrebărilor de genul: Care sunt riscurile fiecărei meserii? Dar satisfacțiile? Cum arată profilul moral al oamenilor legii? Care sunt școlile care formează viitori polițiști, pompieri, jandarmi? Există șanse pentru o carieră de succes în România? Ce însemnă integritatea profesională? Cum ajung polițiștii în trupele speciale? Ce face un voluntar SMURD? Care sunt condițiile necesare pentru a participa la examenul de admitere în școlile de profil?

Pentru că mai au doar un an pentru a decide ce vor să devină, elevii înțeleg cât de important și în același timp dificil e să știi ce vrei. Ce contează mai mult? Remunerația? Sau satisfacția muncii?, acea stare de împlinire când știi că ai salvat un om de la moarte, o casă de la incendiu sau când ai recuperat bunurile sustrase de infractori?

A fost o onoare pentru reprezentanții Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Jandarmi, Serviciului Județean Anticorupție și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș să ofere elevilor toate informațiile solicitate, în speranța că aceștia le vor deveni curând colegi de arme.

Te-ar putea interesa si

Consiliul Județean Maramureș a participat la cel de-al doilea Atelier CHARTER in REGIONS al Proiectului CHARTER

Vasile Dale

POLIŢIŞTII RECOMANDĂ: Conducerea preventivă conferă siguranţă

Vasile Dale

ANUNŢ VITAL: Conductă spartă pe str. Vrancei din Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.