BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

MAI MULTE VIEŢI SALVATE / ACTUALIZARE: Prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Tânărul de la care au fost prelevate organele a decedat în urma unui accident rutier produs în Borşa

Un tânăr de 34 de ani a salvat patru vieți. Acesta era necăsătorit, însă a ajuns pe patul de spital vineri seara. Tânărul din Borşa a fost victima unui accident rutier. Nefericitul eveniment s-a petrecut vineri seara, în jurul orei 16.00, când borşeanul a fost surprins și accidentat în timp ce încerca să traverseze strada prin loc nepermis și fără să se asigure.

Un autoturism care circula regulamentar nu a mai avut cum să îl evite. Deși a fost transportat de urgență la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare medicii nu au mai avut cum să îl salveze. Sâmbătă seara tânărul a intrat în moarte cerebrală. Familia şi-a dat acordul pentru prelucrarea de organe

În cursul zilei de duminică mai multe echipe din ţară, dar și din Olanda au fost prezente la Spitalul Judeţean din Baia Mare pentru prelevarea organelor.

Este vorba de inimă, ficat, plămâni și rinichi. Ficatul și inima ajung la Bucureşti, rinichii la Cluj, iar plămânii în Olanda.

Nu este singurul caz în care organele prelevate ajung la pacienți din străinătate. Astfel de intervenții au mai fost făcute la Spitalul din Baia Mare. Familia nu a dorit însă să îi fie prelevat ţesutul. Doctorii susțin că la dispoziția echipelor stă inclusiv un elicopter militar astfel încât organele prelevate să ajungă în timp util la pacienți.

Tânărul din Borşa nu era căsătorit, locuia cu părinţii. Conducătorul auto este tot din orașul Borşa. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ.

În cazul în care va fi găsit vinovat pe numele acestuia se va deschide dosar penal.

Cercetările continuă în acest caz pentru stabilirea cu exactitate a șirului evenimentului.

Urmează să se întocmească un certificat medici-legal pentru stabilirea cauzei decesului victimei. Familia se pregătește acum să îşi înmormânteze creștinește fiul.

Actualizare

Accidentul în urma căruia tânărul şi-a pierdut viaţa s-a produs în 23 noiembrie, ora 15.50, pe strada Unirii din Borşa.

„Un pieton de 34 de ani, care s-a angajat în traversarea neregulamentara a străzii, a fost surprins şi accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 41 ani. Şoferul nu se afla sub influenţa alcoolului”, arată reprezentanţii IPJ Maramureş.

Te-ar putea interesa si

PSD a votat în Parlament redeschiderea piețelor și târgurilor!

Redactie

SCANDALOS: ÎN CLUJ NAPOCA SE POATE, ÎN BAIA MARE E ALTĂ LEGE – Președintele CJ Maramureș și primarul din Baia Mare fără mască de protecție în biserică la o cununie cu peste 16 persoane

Vasile Dale

FACEM LUMINĂ ÎN CAZUL DE LA VIŞEU DE JOS / ACTUALIZARE: Astăzi polițiștii au deschis dosar penal pe numele profesorului care ar fi agresat un elev de clasa VIII-a

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.