Recomandate

INFRACŢIUNI RUTIERE: Băimărean, condamnat în Mangalia, identificat şi încarcerat. Alţi doi bărbaţi riscă să îşi piardă libertatea pentru conducere în stare avansată de ebrietate

Un băimărean, condamnat pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, şi-a pierdut libertatea. Acesta a fost încarcerat de poliţişti.

Ieri, 27 noiembrie, poliţiştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Mangalia. Aceştia au identificat şi încarcerat un tânăr de 26 de ani, din Baia Mare, condamnat la 3 ani şi 4 luni închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.
Tânărul a fost depus în penitenciar, unde îşi va executa pedeapsa.

Şoferii care conduc în stare de ebrietate riscă să îşi piardă libertatea pe o perioadă cuprinsă între unu şi cinci ani

Vorbim atât de des despre faptul că libertatea fiecăruia este până acolo unde se încalcă libertatea celuilalt şi totuşi, uităm că atunci când urcăm la volan sub influenţa băuturilor alcoolice încălcăm dreptul celorlalţi participanţi la trafic de a conduce în siguranţă pe drumurile publice.

Poliţiştii rutieri identifică zilnic şoferi care conduc în stare de ebrietate. Mai mult, în ultima perioadă au fost puse în aplicare mai multe mandate de executare a pedepsei închisorii, ca urmare a comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Cu toate acestea, unii aleg în continuare să urce la volan după ce au consumat alcool. Alţi doi bărbaţi, depistaţi ieri în timp ce conduceau în stare avansată de ebrietate, riscă să îşi piardă libertatea.

În jurul orei 17.45, poliţiştii rutieri au observat că un autoturism condus pe D.N.1C, pe raza localităţii Lăpuşel, trecea sinuos de pe o bandă pe cealaltă. Poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare de oprire, însă şoferul şi-a continuat deplasarea. S-a procedat la urmărirea acestuia până în localitatea Hideaga.

La volan a fost identificat un băimărean de 55 de ani, care prezenta halenă alcoolică. Datorită stării avansate de ebrietate, bărbatul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Azi-noapte, la ora 00.30, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au oprit pentru verificări un autoturism condus pe strada Traian din municipiu. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că şoferul, un tânăr de 22 de ani, din comuna Strâmtura, avea o alcoolemie de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărului i-au fost prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să dispună măsuri.

Te-ar putea interesa si

VIDEO – Căprior lovit de o mașină pe DN18B în zona fostului popas Regal

Vasile Dale

EURO FALȘI DIN ITALIA ÎN MARAMUREȘ: 10.000 euro falși, trei băimăreni reținuți (FOTO)

Vasile Dale

ULTIMA ORĂ: Persoană încarcerată într-un accident rutier la Groşi

Vasile Dale

1 mesaj

Gabriela noiembrie 28, 2018 at 5:09 pm

Si cei care fac accident rutier cu victima ce patesc?scapa cu libertatea?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.