BREAKING NEWSRecomandateTara Codrului

IARNA IN MARAMURES: DRUMARII DESZAPEZESC, SOFERII INJURA PRINTRE DINTI. ACCIDENT LA ARDUSAT, CONTROALE LA URCARE IN ZONA MONTANA (FOTO/VIDEO – ACTUALIZARE)

Drumarii maramureseni, e drept cei de la reteaua judeteana, anunta ca au in actiune 23 de utilaje si au imprastiat 300 tone de material antiderapant (ora 21.45). Se anunta cu nu sunt probleme pe niciun drum din Maramures.

Surpriza insa: realitatea din teren nu este atat de roza!

Spre exemplu un cititor al nostru ne-a trimis fotografii si imagini video surprinse pe drumul judetean 193 Ardusat – Satu Mare, unde din cauza drumului necuratat un sofer a intrat in derapaj si s-a izbit de un alt autovehicul.

Din fericire nimeni nu a fost ranit. Cititorul nostru ne-a spus ca pana la aceasta ora nici urma de utilaj de deszpezire pe tronsonul amintit.

Un alt drum judetean cu probleme este cel care traverseaza zona partiilor de schi de la Cavnic si care leaga Baia Mare de Ocna Sugatag. Acolo soferii spun ca se intervine cu un singur utilaj care nu prea face fata ninsorii abundente!

Nici drumurile nationale nu s-au mai bine

La Seini spre exemplu, DN1C Baia Mare – Satu Mare este necuratat!

Se intervine in zona pasului Mesteacan pe DN1C Baia Mare – Dej si pe DN18 in pasul Gutai: Baia Mare – Sighetu Marmatiei. Aici sunt filtre de politie care verifica soferii daca au masinile echipate de iarna.

Cate utilaje si ce stoc avem pe drumurile judetene?

Drumuri națională district Baia Mare șapte utilaje stoc sare 440 tone.
District Baia Sprie Pasul Gutâi 6 utilaje în acțiune, două rezerva stoc 700 tone sare l.
District Sighet 4 utilaje, stoc 150 tone pt .DN 19 si DN 18.
District Petrova 3 utilaje 460 tone sare.
District Vișeu de Sus 4 utilaje stoc 400 tone sare.
District Borșa 6 utilaje stoc 500 tone sare.
District Târgu Lăpuș 5 utilaje, stoc 409 tone sare.

ACTUALIZARE – IN BAIA MARE

Marius Aoşan, şeful Direcţiei Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Baia Mare, a declarat, pentru AxaNews.ro, că s-a intervenit cu 30 de utilaje, dotate cu lamă şi sare. “16 din ele sunt 8X4 şi alte 14 sunt 4X4. Nu am mai intervenit pe urgenţa I întâi, ci pe toate străzile din oraş, concomitent. Am dat drumul la toate traseele. Începând cu duminică dimineaţă, la ora 04.00, SPAU va intra pe poduri şi în parcări. La fel, pe trotuarele din oraş. În cazul agenţilor comerciali, Poliţia Locală va emite somaţii începând de luni. Pe străzile în pantă s-a intrat conform programului. În cartierele Ferneziu şi Firiza s-a intervenit încă de la ora 18.00, cu patru utilaje”, a explicat Marius Aoşan.

ACTUALIZARE – LA NIVEL JUDETEAN

Prefectul de Maramureş a atras atenţia tuturor factorilor responsabili că sunt pasibili de sancţiuni dacă nu îşi fac treaba. Un lucru vizează drumurile închise pe timp de iarnă. “Am cerut să fie blocate, însă acest lucru nu s-a întâmplat, însă vom avea discuţii pe această temă”, a declarat Vasile Moldovan.

Ce fac drumarii de la nationale?

De la DN sunt toate utilajele în acțiune, sunt și stocurile pe fiecare district. Filtre ale poliției rutiere spre Pasul Gutâi pe ambele părți ale versantului. Cei cu anvelope necorespunzătoare nu au acces in pasul montan. Nu avem perturbări ale traficului rutier pe drumurile naționale.

foto/video: Daniel Naghi, Institutia Prefectului

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: Trei raniti intr-un impact violent pe DN18 B la pod la Dumbravita (FOTO)

Vasile Dale

Tragedie ÎN MUNŢII MARAMUREŞULUI: Au primit ordinul de încorporare în război, dar au fugit în România. Unul a murit înghetat (actualizare)

Redactie

AȚI VĂZUT-O? O minoră de 13 ani din Şomcuta Mare a dispărut de acasă. Fata a fost găsită (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.