BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: O JURNALISTA DIN BAIA MARE PREZENTA LA A 25-A ANIVERSARE A WHITE ROYAL MONASTEREY DIN KATHMANDU, NEPAL (GALERIE FOTO/VIDEO)

Delia Kovacs, colega si colaboratoarea noastra, se afla in aceste zile in Kathmandu, Nepal, unde a fost invitata sa participe, alaturi de alti romani din Timisoara, Cluj, Targu Mures, Bucuresti, Baia Mare, la cea de-a 25-a aniversare a White Royal Monasterey. Invitatia a fost facuta de Master Guru Karma Tanpai Gyaltshen din Nepal dupa o vizita facuta in Baia Mare.

Sarbatoarea de la manastirea nepaleza tine trei zile. Participa invitati din Singapore, China, Ungaria, Danemarca, Malayezia, Germania, Elvetia, Romania. Alaturi de acestia, primul ministru nepalez i-a rugat pe cei prezenti sa duca un mesaj de pace din partea poporului nepalez – o tara linistita, care asteapta anual peste doua milioane de turisti.
La White Royal Monasterey cresc 80 de copii de toate varstele. Acestia fac curat, gatesc mediteaza, invata, se roaga si participa la invataturile maestrului Guru.

In a treia zi de sarbatoare (astazi, n.r.) se pastreaza traditia nepaleza conform careia o familie trebuie sa dea un baiat la manastire pentru a deveni calugar. Doar in acest fel rugaciunile baiatului va aduce bunastarea familiei.

Toti invitatii suntem cazati la manastire. Calugarii gatesc pentru sute de turisti. Eu personal, in numele delegatiei Romaniei aduc multumiri maestrului pentru invitatie si gazduire. Este un gest extraordinar si o oportunitate pentru noi de a invata cat mai multe despre traditiile lor si o oportunitate de fi aproape de nepalezi. Aici copiii invata sa devina calugari. Insa daca isi gasesc alt rost in viata sunt lasati sa il urmeze.” ne-a transmis Delia Kovacs din Kathmandu, Nepal.

Un lucru inedit s-a petrecut in urma cu cativa ani la White Royal Monesterey. Aici un calugar si-a cunoscut aleasa inimii, o femeie din Ungaria. S-au indragostit si s-au casatorit. Au locuit doi ani in Nepal, iar acum cei doi locuiesc in Lintz, Austria.

Te-ar putea interesa si

DESCOPERIRE MACABRA PE MALUL SASARULUI. CADAVRUL IN DESCOMPUNERE GASIT DE MUNCITORII DE LA SPATII VERZI (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Tabita, soția primarului Cherecheș, dusă la audieri la DNA. Mașina percheziționată

Vasile Dale

FOTO: Carambol pe bulevardul București. Trei mașini implicate

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.