BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

INFO TRAFIC: Circulație rutieră în condiții de iarnă pe sectoarele de drumuri din județ (FOTO/VIDEO)

Vremea a fost inchisa si au cazut precipitatii sub forma de ninsoare si izolat lapovita. Cantitatea maxima inregistrata a fost de 14.0 l/mp, in Baia MareVantul a suflat slab la moderat cu intensificari in zona montana inalta de pana la 90 km/h la Vf Iezer. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 0 grade la Ocna Sugatag si 2 grade in Baia Mare si Sighetu Marmatiei.

Grosimea stratului de zapada masura noaptea trecuta 13 cm la Vf. Iezer. În localități, în afara partii carosabile: 9 cm in Baia Mare, 15 cm la Sighetu Marmatiei, 20 la Cavnic, Borsa si Ocna Sugatag 10 cm la Targu Lapus, 25 cm la Firiza, 22 cm la Baiut, 21 cm la Bicaz, 18 cm in Baia Sprie, 11 cm la Viseu de Sus.

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -2 grade la Ocna Sugatag si Baia Sprie, -1 grad la Cavnic, Petrova si Sighetu Marmatiei si 0 grade la Baia Mare, Targu Lapus, Baia Sprie, Borsa, Viseu de Sus si Seini.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe drumurile din județ. Ninge în județ. Vizibilitatea este bună în trafic. Vântul prezinta intensificari de pana la 35 km/h pe DN18, în Pasul Prislop.

 Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale se prezinta astfel: DN1C si E58 depus un strat de zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm. DN18, Pasul Gutai, intre km 3 si km 19 este umed, respectiv km 38 si km 49. In Pasul Gutai se gaseste depus un strat de zapada framantata care masoara intre 0-1 cm. DN 18 si DN 19 zona Sighet, strat de zapada framantata cu grosimea pana la 1 cm. DN 18 Petrova, stratul de zapada depus pe carosabil masoara intre 1-2 cm. La Vișeu de Sus, DN 18 si DN 17C, depus un strat de zapada framantata de pana la 1 cm. La Borsa, DN 18, intre km 140 si km 156, stratul de zapada framantata masoara intre 1-2 cm. În Pasul Prislop, stratul de zapada framantata depus pe partea carosabila masoara intre 2 si 5 cm. DN 18B este umed intre km 3 si km 33, iar de la km 33, Dealul Pietris, stratul de zapada framantata de pe partea carosabila masoara pana la 1 cm.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au interveni cu 31 de utilaje si au imprastiat 405 tone sare. De asemenea, s-a acționat cu clorura (0,5 tone) pe DN 18, în Pasul Prislop.

Pe drumurile județene stratul de zapada framantata depus masoara intre 0,5 cm si 2 cm. Sunt sectoare de drum judetean cu polei în zona Maramuresului istoric. Dispeceratul drumurilor judetene ne-a comunicat ca 31 de utilaje au actionat si imprastiat 830 tone de material antiderapant.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu sunt probleme. Gheata la mal se gaseste pe raurile Vaser, Ruscova, Botiza si Mara. Curg sloiuri de gheata pe raurile Iza si Mara. Amenajarea exploatarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se efectueaza in conditii de siguranta.

Vremea va fi si astazi in general inchisa si se va incalzi usor fata de ziua precedenta. Temporar vor cadea precipitatii mixte in cursul zilei si predominant sub forma de ninsoare noaptea. Izolat se va forma polei. Local, indeosebi la munte,cantitatile de apa vor depasi 10…15 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari la munte, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 4 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade. Izolat, vor fi conditii de ceata. (Informatii furnizate de Dan Buca, purtator de cuvant Prefectura Maramures).

Te-ar putea interesa si

Preot din Maramureş, infectat cu COVID-19. A spovedit credincioşii din Certeze

Vasile Dale

FOTO: Accident rutier pe Dura, o persoană încarcerată

Redactie

VIDEO: Impact între un autoturism şi un autobuz pe str. 22 Decembrie din Baia Mare (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.