Important

DONAŢII: Noi table inteligente în școlile din Baia Mare

O inițiativă de succes, unică la nivelul județului nostru, a făcut ca până acum să fie instalate 15 table inteligente, de care se bucură deja sute de elevi. Acum, în luna cadourilor, alte cinci noi astfel de table școlare vor fi donate unor unități de învățământ din Baia Mare, la inițiativa Fundației DMA. De asemenea, prin acest proiect generos a fost achiziționat și pus în funcțiune un aparat de cunoaștere a spațiului, cel mai performant observator astronomic deținut de o unitate de învățământ din România.
Prin programul “O tablă inteligentă în fiecare clasă” s-au utilat până în prezent 12 școli/licee din Baia Mare, urmând ca în data de 18 decembrie 2018 să se monteze încă cinci astfel de dispozitive, la Școala George Coșbuc Baia Mare, Asociația Autism Baia Mare și Școala Gimnazială Pomi (Satu Mare).

Pentru facilitarea accesului la educație, îmbunătățirea calității procesului de învăţare şi oferirea instrumentelor moderne de lucru, în cadrul proiectului deja menționat au fost întreprinse acțiuni precum:
● dotarea şcolilor și a liceelor cu table inteligente
● construirea laboratoarelor performante de chimie, fizică, informatică şi comunicare
● workshop-uri pentru dezvoltarea personală a elevilor

Școlarii băimăreni se bucură de cel mai bun observator astronomic din țară
Anul 2018 a venit cu o premieră pentru România. Colegiul Național Vasile Lucaciu din Baia Mare a primit, sub forma de donație din partea Fundației DMA, un DOM Astronomic – cel mai performant observator astronomic deținut de o unitate de învățământ din România.

Cursuri și ateliere de lucru dedicate dezvoltării personale a copiilor
Fundația DMA se implică în comunitate prin proiecte menite să aducă schimbări în viața elevilor și a profesorilor. Viziunea sa este dezvoltarea unei culturi organizaționale bazate pe implicare și profesionalism, oferindu-le tinerilor posibilitatea de a se perfecționa într-un sistem modern de educație bazat pe valori și performanță, facilitarea accesului la educație, îmbunătățirea calității procesului de formare a elevilor, oferirea instrumentelor de lucru în școli dar și în proiecte individuale.

Sprijinind excelența

De-a lungul timpului, Fundația DMA a susținut proiectele școlare și extrașcolare ale elevilor, fie că a fost vorba de materii cu grad ridicat de dificultate ori activități creative (teatru, arte vizuale), prin sponsorizări sau donare de mobilier, rechizite și aparatură digitală.

“După multe afaceri de succes pe care am reușit să le conduc, am ajuns la concluzia că doar investind în tinerii noștri putem asigura succesul în sensul larg al cuvântului. Am început cu dotarea câtorva școli cu table inteligente, iar satisfacția pe care am primit-o din zâmbetul larg al copiilor m-a facut să realizez că nu există o altă definiție mai valabilă a succesului. Cercetarea trebuie susținută pentru rezultate excepționale”, declară președintele Fundației DMA și fondatorul DMA Group, Doru Miravițchi.

Tot prin intermediul fundației, Doru Miravițchi demarează și un program de dezvoltare pentru tineri, prin care le vorbește elevilor despre stima de sine, despre valorile cu care ne naștem și despre potențialul nostru. Sute de copii și profesori din Baia Mare au luat parte la aceste seminare iar proiectul se pregătește pentru a fi dezvoltat la nivel național.

Despre Fundația DMA

Fundația DMA este o organizație non-guvernamentală și caritabilă (parte a consorțiului de firme DMA Group) ce urmărește să investească în educație prin proiecte variate, menite să ajute dezvoltarea armonioasă a copiilor. Misiunea ei este de a oferi tinerilor posibilitatea de a se perfecţiona într-un sistem de educaţie modern, bazat pe valori şi performanță.
Mai multe detalii legate de campaniile, misiunea și proiectele fundației găsiți pe site-ul http://dmagroup.ro/fundatiadma și pe pagina www.facebook.com/pg/FundatiaDMA.

Te-ar putea interesa si

Decalogul educaţiei într-o România respectată”

Redactie

CULTURA SUCIU DE SUS… LA EA ACASĂ: Expoziţie de artefacte şi obiecte de bronz şi ceramică

Redactie

IONEL BOGDAN: ”Am cumpărat echipamente noi pentru echipa SMURD Maramureș”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.