BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

CAZ INCREDIBIL IN BAIA MARE: UN PACIENT A MURIT LA USA MEDICULUI CARDIOLOG (EXCLUSIVITATE – ACTUALIZARE)

Primim informatii socante de la un cititor fidel al site-ului vasiledale.ro. Acesta ne-a povestit scenele socante la care a asistat logodnica acestuia, in timp ce astepta la usa unui medic cardiolog la o clinica privata din Baia Mare.

„Va salut. Stiti ceva despre un pacient care a decedat ieri 17 decembrie 2018 la o clinica privata de pe strada Victoriei din municipiul Baia Mare. A murit in bratele logodnicei mele” a fost mesajul primit de la cititorul nostru.

„Logodnica mea a stat la rand sa intre la ORL, cand in clinica respectiva a intrat un barbat insotit de fiul acestuia. Acesta l-a lasat in hol si a iesit sa isi parcheze regulamentar masina.  La niciun minut, barbatul s-a prabusit in hol. Logodnica mea i-a sarit in ajutor si totodata a strigat dupa ajutor. A iesit din cabinet si medicul cardiolog. Acesta a inceput sa ii faca masaj si a rugat-o pe logdnica mea sa ii faca respiratie gura la gura. Nu stiu de ce nu a adus un defibrilator. Poate nu au asa ceva tocmai la un cabinet de cardiologie! Apoi logodnica mea a sunat la 112 si a cerut ajutor.



Echipajul SMURD a ajuns foarte repede si a efectuat manevre de resuscitare. Din pacate dupa 45 de minute au declarat decesul. Pe mine m-a socat intamplarea si am tinut neaparat sa va spun ce s-a intamplat. E inadmisibil sa nu ai defibrilator sau sa nu il scoti in astfel de momente” ne-a povestit socat cititorul nostru.

ISU Maramures confirma solicitarea

„Ieri in jurul orei 14, Echipajul de Terapie Intensiva Mobila SMURD a fost solicitat la un stop cardio-respirator la un barbat in varsta de 62 de ani. Din pacate, cu toate eforturile depuse, pacientul nu a raspuns manevrelor de resuscitare” a declarat pentru vasiledale.ro, Oana Gonczi, purtator de cuvant al ISU Maramures.

„Politistii desfasoara verificari de fiecare data cand sunt sesizati cu privire la o moarte suspecta. Referitor la acest caz, in urma necropsiei se va stabili cu exactitate cauza decesului si vor fi propuse masuri in consecinta” a declarat pentru vasiledale.ro, Florina Metes, purtator de cuvant al IPJ Maramures.

Fara sa aruncam vina asupra nimanui vom incerca sa aflam oficial daca clinica respectiva are sau nu defibrilator la unitatea medicala respectiva.

ACTUALIZARE – Cabinetul are defibrilator, iar pacientului i s-a facut rau in strada

Medicul cardiolog care era la clinică a precizat pentru vasiledale.ro că era de serviciu la cabinetul privat de la clinica respectivă, iar bărbatul care a ajuns acolo a căzut în fața ușii, pe treptele clinicii.

Eram în cabinet, aveam consultații, când m-a chemat secretara. L-am târât cu greu până în hol. Am început manevrele de resuscitare, cât am putut. S-a sunat la 112, s-a făcut masaj cardiac extern, ventilație, era o doamnă care credeam că e aparținătoare, dar nu era, după care  i-a făcut asistenta mea, după care am cerut defribilatorul. Dar a ajuns între timp echipajul SMURD. Pacientul și-a reluat ritmul cardiac dupa 30 de minute și a fost transportat la spital. A repetat stopul cardiac și a decedat, din câte am înțeles, la UPU”, a declarat el.

Medicul a mai explicat că a făcut tot posibilul pentru a-l salva pe băbatul de 62 de ani. „Nu era la mine în cabinet, dar a căzut un om, iar eu am ieșit, datorită deontologiei profesionale. Am făcut tot ce s-a putut. În primul rând, primele cinci minute se face masaj cardiac. Apoi, era vorba de o asistolie, nu era o fibrilație ventriculară, pentru care se dă șoc electric. Defibrilatorul dă șoc electric. Dar astea sunt detalii profesionale”, a spus medicul.

Te-ar putea interesa si

Bănuiţi de comiterea unei tâlhării: Doi băimăreni au fost prinşi de poliţişti imediat după ce au furat prin violenţă un telefon

Vasile Dale

PRELUARE ACTUALMM.RO / PENIBIL LA TÂRGUL AUTO BAIA MARE / ACTUALIZARE: Polițistă surprinsă fără mască de un băimărean care a fost amendat pentru că nu a purtat corect masca (VIDEO)

Redactie

SITUAŢIA ÎN ŞCOLILE DIN JUDEŢ: 90 de elevi infectaţi, 102 clase desfăşoară ore online

Redactie

2 mesaje

INTERESATUL decembrie 19, 2018 at 9:45 pm

De ce nu precizați și denumirea exacta a Clinicii private de pe Str. Victoriei unde s-a produs tragicul eveniment și lasați loc la speculații ?

Raspunde
Anonim ianuarie 10, 2019 at 12:35 pm

Este vorba despre clinica STARCLINIC, din Baia Mare.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult