BREAKING NEWSNational

Tineri păcăliţi de GPS, la întoarcerea acasă. Au rămas împotmoliţi cu maşina în Pasul Rotunda

Doi tineri care se întorceau acasă de la muncă din Belgia pentru sărbătorile în familie au rămas împotmoliţi cu maşina în zăpadă pe DN 17D, în Pasul Rotunda, din Bistriţa, fiind nevoie de intervenţia jandarmii montani pentru a fi salvaţi.

Cei doi tineri, o fată şi un băiat, în vârstă de 21, respectiv 24 de ani, nu ştiau că această porţiune din DN 17D, care nu este asfaltată, e închisă pe timpul iernii.

Tinerii s-au ghidat după GPS, care le-a sugerat că Pasul Rotunda ar fi drumul cel mai scurt pre casă, dar au rămas împotmoliţi în zăpadă în zona Corbu, la aproximativ 9 kilometri de localitatea Valea Mare.



În încercarea de a ieşi de pe drumul acoperit cu un strat consistent de zăpadă, şoferul a spart rezervorul maşinii, nemaiputând înainta.

Cei doi tineri au sunat la 112 pentru a cere ajutor. Un echipaj al jandarmilor montani, care a făcut rost de un utilaj forestier, a reuşit să-i salveze pe tineri, maşina acestora fiind în cele din urmă tractată. Autoturismul avariat a ajuns, mai apoi, la un service auto.

În zona Munţilor Rodnei se află sub cod galben de ninsori şi viscol, iar condiţiile meteo sunt nefavorabile, cu ninsori viscolite şi un strat de zăpadă deja depus de aproximativ jumătate de metru, atrag atenţia jandarmii montani. (foto IJJ Bistrita Nasaud. Text: Obsevator TV.ro)

Te-ar putea interesa si

COD GALBEN DE NINSOARE: Se circula extrem de greu între Cavnic și Budești din cauza zăpezii de pe carosabil (foto/video)

Vasile Dale

FOTO: Un șofer drogat cu metamfetamină şi amfetamină și care are a provocat un accident rutier soldat cu un rănit grav a fost arestat preventiv

Vasile Dale

EXCLUSIV: Magazin din Bârsana, prădat de doi bărbaţi cu cagule. Pagube de 85.000 de lei – ACTUALIZARE

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult