BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

ATENŢIE, ŞOFERI! Pe sectoarele de drumuri publice din județ se circulă în condiții de iarnă

Vremea a fost în 1 ianuarie ușor mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros și pe arii extinse, în partea a două a intervalului, au căzut precipitații predominant sub formă de ninsoare. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 10.1 l/mp în Baia Mare. Vântul a suflat slab la moderat cu intensificări de până la 79 km/h în zona montană înalta, la Vf. Iezer, unde a spulberat și viscolit ninsoarea. Temperatura maximă a fost cuprinsă între 1 grad la Ocna Șugatag și 2 grade în Baia Mare, Sighet, Târgu Lăpuș. Izolat s-a semnalat ceață.

Grosimea stratului de zăpadă măsură aseară până la 20 cm, la Vf. Iezer.

Valori ale temperaturii aerului la primele ore ale dimineții de 2 ianuarie: -2 grade Borșa și Cavnic, -1 grad la Ocna Șugatag 0 grade la Târgu Lăpuș, Baia Mare, Sighetu Marmației și Petrova, 1 grad în, Vișeu de Sus, Baia Sprie și Seini. Cel mai rece a fost în Pasul Gutâi, -4 grade.



Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe sectoarele de drumuri publice din județ. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe carosabilul sectoarelor de drumuri naționale din județ. Pe DN 18,. În Pasul Prislop, stratul de zăpadă frământată măsoară până la 2 cm. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 30 utilaje și au împrăștiat 248 tone sare. Cerul este acoperit. Ninge pe toate sectoarele de drumuri naționale. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, între km 156 și km 180, în Pasul Prislop.

Precipitații sub formă de ninsoare s-au înregistrat și pe sectoarele de drumuri județene. Angajații societății au acționat cu 26 utilaje și au răspândit 499 tone material antiderapant. Circulația este asigurată pe toate sectoarele de drumuri județene, stratul de zăpadă frământată măsoară pe unele sectoare până la 2 cm.

Valori ale temperaturii aerului la această oră: -2 grade la Borșa și Cavnic, -1 grad la Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag, Borșa, Vișeu de Sus, 0 grade în Baia Mare, Baia Sprie, Seini.
Stratul de zăpadă frământată măsoară: 51 cm în Pasul Gutâi, 55 cm la Băiuţ, 54 cm la Cavnic, 48 cm la Firiza, 40 cm la Luhei, 36 cm la Coroieni, 29 cm în Baia Borșa, 27 cm la Groşii Tiblesului și Poiana Borșa, 26 cm la Vf. Iezer și Vișeu de Sus, 24 cm la Târgu Lăpuș, 16 cm în Baia Mare și Ocna Șugatag, 9 cm la Sighetu Marmației.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile și nu s-au înregistrat probleme. Exploatarea amenajării hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.
Vremea rămâne și astăzi în general închisă. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse, mai ales în cursul zilei, vor cădea precipitații sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări temporare, iar în zona montană înalta va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade, iar cele minime, în scădere față de noaptea precedentă, între -5 și -2 grade. Este în vigoare o avertizare cod galben de ninsoare la nivelul județului, valabilă până la ora 10.00. CJSU recomandă conducătorilor auto să circule prudent și să își adapteze viteză la condițiile din trafic și cele meteorologice.

De mâine, 3 ianuarie, vremea se va răci și va deveni geroasă noaptea și dimineață. Cerul va fi temporar noros. Îndeosebi în cursul zilei, pe arii relativ extinse la munte și local în rest va ninge slab.Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări temporare ziua în zona montană înalta viscolind sau spulberând zăpadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 și -1 grad, iar cele minime între -12 și -8 grade.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIVITATE – Strigăt de ajutor din Maramureș. O femeie din Gârdani își caută sora dispărută fără urmă în BELGIA. ”Nu ar fi plecat fără fiica ei de 2 anișori și fără să ne spună”

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Imagini apocaliptice surprinse de cititorul nostru Denis Bud la Târgu Lăpuș. O vijelie a învăluit blocurile în praf, corturile de la Taparo au fost aruncate pe DN18B

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO/FOTO – Polei pe șoselele din Maramureș. Mașini răsturnate între Baia Sprie și Cavnic, dar și la Cărbunar – ACTUALIZARE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult