BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

ULTIMA ORĂ: Cod roşu de avalanşă în Muntii Rodnei si pe Creasta Cocosului (ACTUALIZARE)

Cod roșu de la Administraţia Naţională de Meteorologie cu privire la un risc mare de avalanşă în masivele montane din România.

Stabilitatea şi evoluţia stratului de zăpadă în Grupa Nordică a Carpaților Orientali, în zona Munților Rodnei, prezintă un risc însemnat.



La peste 1800 m, startul superior este format din zăpadă uscată, cu coeziune slabă între cristale, depusă peste un strat ușor consolidat, în care regăsim plăci de vânt mai vechi sau peste cruste subțiri de gheață.

În zonele adăpostite și pe văi se găsesc depozite însemnate de zăpadă, cu rezistență relativ scăzută.

Declanşarea avalanşelor va fi posibilă la peste 1800 m chiar şi la supraîncărcări slabe, mai ales pe pantele înclinate, iar sub 1800 m declanșările sunt posibile în cazuri izolate, la supraîncărcări mari.

ACTUALIZARE – AVERTISMENTUL SALVAMONT MARAMURES

Pericol de avalansa in zona Creasta Cocosului (judetul Maramures). La peste 1.400 m precum si pe vaile montane zapada depaseste 70 cm, stratul de zapada fiind foarte instabil. In zona Creasta Cocosului pericolul de avalansa  este de gradul 3-4.

Te-ar putea interesa si

ORIGINAR DIN BERBEŞTI: Un român de 19 ani din Italia a inventat masca de protecție inteligentă, care își schimbă culoarea când nu mai filtrează eficient

Redactie

Accident grav in Baia Mare: A fost tentativa de suicid aseara pe strada Universitatii (foto/video – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

HAOS ÎN MARAMUREȘ: 15 comune, un municipiu și două orașe au trecut de pragul de 3 la o mie de locuitori infectați. Carantină pe HÂRTIE la Groși și Satu Nou de Jos (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult