Important

ACŢIUNEA FOC DE ARTIFICII: Poliţiştii maramureşeni au constatat 12 infracţiuni şi au retras 167 kg. de articole pirotehnice

În perioada 19 noiembrie 2018 – 7 ianuarie 2019, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au desfăşurat acţiunea FOC DE ARTIFICII, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice şi pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

În perioada menţionată poliţiştii au verificat toate persoanele juridice din judeţ autorizate să deruleze operaţiuni cu articole pirotehnice şi au efectuat controale în centre comerciale şi în zona pieţelor şi târgurilor. O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat mai multe activități de informare în școlile din judeţ.

Astfel, în perioada de referinţă, în judeţul Maramureş s-au desfăşurat 26 de acţiuni de control. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat 12 infracţiuni de efectuare fără drept a unor operaţiuni cu articole pirotehnice. În fiecare caz a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse măsuri legale. Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 167 kg. de articole pirotehnice.



În acest sezon au fost sesizate poliţiei nouă cazuri de rănire uşoară ca urmare a efectuării fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice. Cele nouă persoane, cu vârste cuprinse între 10 şi 45 de ani, au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, poliţiştii atrag încă o dată atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise şi vă recomandă să respectaţi legislaţia în vigoare. Orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Te-ar putea interesa si

INFRACŢIUNI RUTIERE: Maramureşean cercetat pentru conducere cu permis fals, un altul a ajuns la închisoare pentru că a condus fără a avea permis

Redactie

ÎNŞELĂTORIE: Au comandat de la persoane necunoscute, au plătit avans… şi au rămas şi fără bunuri, şi fără bani

Vasile Dale

ŞI-AU PIERDUT LIBERTATEA: Doi maramureşeni au fost încarceraţi pentru distrugere şi lovire

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult