EvenimentMaramuresul Istoric

CA-N ROMANIA: BUSTUL LUI EMINESCU ACOPERIT CU UN SAC DE GUNOI NEGRU LA SIGHETU MARMATIEI (FOTO)

169 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu. Si tot astazi, s-a sărbătorit Ziua Culturii Naționale. Omagieri, manifestari culturale, discutii, dezbateri etc etc pentru tot in Maramures. Si nu numai.

A existat insa si o EXCEPTIE! Unde altundeva decat la Sighetu Marmatiei, in municipiul de pe malul Tisei.

Acolo, bustul pe care sculptorul Mihai Borodi, un sighetean cu dubla cetatenie romano-franceza, nu a mai fost finalizat niciodata! Motivul?

Administratia publica locala nu a mai vrut sa plateasca manopera si materialul folosit de sculptor. Cum nimeni nu a mai platit sculptorul a plecat in Franta si nu a mai revenit sa il finalizeze.

Cum arata acuma sculptura nefinalizata? Nimeni nu stie pentru ca bustul poetului national Mihai Eminescu a fost lasat SA ZACA in curte la Sala Radio. Nu a fost lasat oricum ci a fost acoperit cu un sac de gunoi negru.

La 169 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu UN SINGUR sighetean si-a amintit de lucrarea uitata! Un cetatean simplu al municipiului Sighetu Marmatiei. In semn de pretuire la bustul poetului acoperit cu saci negri de gunoi a depus o floare legata cu tricolorul romanesc!

Te-ar putea interesa si

S-AU ALES CU DOSARE PENALE: Doi maramureşeni cercetaţi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Vasile Dale

DISTRACŢIE DE PAŞTI LA SIGHET: Unui tânăr posibil drogat i s-a făcut rău pe stradă. A fost dus cu ambulanța la spital

Vasile Dale

REŢINUT PENTRU 24 DE ORE: Un borşean fără permis, cu alcoolemie de 1.40 mg/l în aerul expirat, a provocat un accident de circulaţie cu cinci victime

Vasile Dale

1 mesaj

Salut, Sighet! ianuarie 16, 2019 at 10:05 pm

Stimate domnule Dale, nu a fost acel SINGUR cetățean care și-a amintit de bustul poetului Mihai Eminescu. Noi am fost primii care am publicat povestea sculpturii în articolul: http://www.salutsighet.ro/eminescu-sa-ne-judece/. Și… o informație în premieră: avem în stand-by un articol despre ”peripețiile” artistului Mihai Borodi pe drumul finalizării lucrării.

Echipa ”Salut, Sighet!”

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.