Eveniment

PERICOL DE AVALANŞĂ: Drumurile județene 183 Valea Neagră-Izvoare și 183A Runcu-Mara au fost închise temporar circulației rutiere (GALERIE FOTO)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost sesizat cu privire la posibilitatea producerii de avalanșă, respectiv prăbușirea de copaci/brazi, sub greutatea zăpezii pe DJ 183, Valea Neagră-Izvoare.

În teren s-au deplasat pentru verificarea sesizării, pompieri militari din centrul operațional al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș, reprezentant al Instituției Prefectului-Județul Maramureș, un echipaj din cadrul Biroului Poliției Rutiere Baia Mare și angajați ai SC Drumuri și Poduri SA Maramureș.

”S-a intervenit pentru degajarea brazilor prăbușiți sub greutatea zăpezii, îndepărtarea zăpezii de pe ramurile arborilor aplecați spre șosea, dar au fost și tăiați cu unelte (drujbe) copacii aflați în pericol iminent de prăbușire. De asemenea, angajații societății care administrează drumul au intervenit cu utilaje pentru deszăpezirea drumului. S-a discutat cu proprietarii/administratorii de cabane din stațiunea Izvoare despre probleme generate de ninsoarea abundentă”, a spus președintele C.J.S.U., Vasile Moldovan.



Personalul care s-a deplasat la fața locului s-a întâlnit cu echipele de intervenție de la SC Electrica, care lucrau la liniile electrice rupte de prăbușirea copacilor. Stratul de zăpadă măsoară în zonă peste 100 cm.

Zona drumului forestier ”Boriște” este impracticabilă, iar angajații de la societatea Electrica nu au putut remedia defecțiunea pentru a alimenta cu energie electrică Vârful Igniș. Aceeași situație a fost semnalată și pe DJ 183A, Runcu-Mara.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință extraordinară și a decis închiderea temporară a celor două drumuri județene până la efectuarea lucrărilor de deszăpezire și de punere în siguranță a traficului rutier (eliminarea pericolului prăbușirii copacilor/brazilor) de către societatea care administrează și asigură practicabilitatea drumurilor județene.

Te-ar putea interesa si

ACCIDENT GRAV: IMPACT ÎNTRE UN AUTOBUZ ŞI UN CAMION. Cinci persoane rănite, două încarcerate. Încă opt muncitori au ajuns la spital, direct de la serviciu. Ce spun poliţiştii (FOTO/VIDEO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

ACCIDENT PE DN 18 / ACTUALIZARE: Femeie de 75 de ani, accidentată de o maşină la Tisa. Femeia a murit pe patul de spital

Redactie

GALERIE FOTO: Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns în Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult