Un incendiu violent s-a înregistrat în seara zilei de miercuri, 23 ianuarie, în localitatea Buzeşti, comuna Fărcaşa.

Pompierii de la Garda de intervenţie nr.2 Fărcaşa, împreună cu pompierii voluntari ai comunei Fărcaşa, au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă, de pe strada Livezii, din satul Buzești. Cauza incendiului provine, cel mai probabil, de la un coș de evacuare al fumului.

S-a acŢionat cu două autospeciale, la fața locului mai sosind si o a treia mașină, de la ISU Baia Mare, însă interventia acesteia nu a mai fost necesară. Pagubele produse sunt destul de însemnate, arzând o parte din acoperiș . La etaj, dat fiind faptul că tavanele erau placate cu rigips, peste care era pusă vată termoizolantă , aceasta aprinzându-se, a fost necesară spargerea lor pentru a se putea stinge. Intervenția a fost ușurată si de existența hidranților pentru incendiu de la rețeaua de apă a comunei. Mai grav este faptul că locuința nu era asigurată.

Primarul comunei Fărcașa, Ioan Stegeran, roagă toții proprietarii de locuințe să verifice coșurile de fum și instalațiile de încălzire pentru a evita pe viitor astfel de situații nedorite. “Cetățenii care doresc să ia legătura cu un coșar autorizat pot suna la primărie, iar de acolo vor primi sprijin. De asemenea nu trebuie uitat nici faptul că fiecare proprietar de locuință este obligat, prin lege, să încheie o asigurare care acoperă anumite daune”, au precizat reprezentanţii Primăriei Fărcaşa.

Sursa: text – AxaNews.ro; foto – facebook – Comuna Fărcaşa Maramureş

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.