BREAKING NEWSRecomandateTara Codrului

ÎN ANALIZĂ: Șoferița din Răzoare suferă de amnezie. Procurorii nu au trimis-o încă în judecată

Noutăţi în cazul tragediei produse în luna mai a anului trecut, pe centura oraşului Jibou. Atunci, autoturismul în care se aflau cinci studente din Maramureş a fost spulberat de tren. Patru dintre ele au decedat pe loc sau la câteva minute după impact, iar în viaţă a rămas o singură persoană – şoferiţa, tânăra Sanda Ungur din localitatea Răzoare.

Au curs râuri de cerneală pe acest subiect, iar întreaga comunitate maramureşeană a fost îngrozită de efectele tragediei. Cele patru studente decedate au fost regretate atât de familiile lor, cât şi de apropiaţii, şi chiar de către localnicii din localităţile natale, care le cunoşteau mai puţin.

Tânăra suferă de amnezie retrogradă

În urma accidentului, tânăra şoferiţă în vârstă de 22 de ani a rămas cu sechele grave. Ea suferă de amnezie retrogradă şi nu îşi mai aminteşte absolut nimic despre clipele de dinaintea accidentului feroviar. Conform specialiştilor, această amnezie retrogradă este un mecanism de apărare al creierului uman, prin care individul este ferit de amintiri neplăcute.
La mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, poliţiştii sălăjeni au anunţat faptul că au finalizat cercetările în cazul accidentului. Astfel, au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou, cu propunere de trimitere în judecată pentru ucidere din culpă. Conform informaţiilor de la acel moment, poliţiştii au stabilit că semnalele acustice şi luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată ar fi funcţionat. Totuşi, pe surse, am primit mai multe informaţii cu privire la acest aspect şi toate dădeau ca sigură nefuncţionalitatea sistemelor. Însă, nimeni nu a dorit să susţină acest lucru în mod public.

Telenovela funcţionalităţii sistemelor luminoase şi acustice

În prezent, dosarul se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou şi este o aşteptată o soluţie în acest caz. “Am cerut informări suplimentare din partea CFR, dar şi de la Telecomunicaţii Speciale. Am primit deja răspunsurile, iar acum dosarul este în faza de analiză. În luna februarie, vom avea mai multe şedinţe de judecată şi vom da o soluţie. Din probele pe care le avem în prezent, rezultă că semnalele luminoase şi acustice funcţionau. Au existat discuţii cu privire la faptul că nu ar fi fost aşa. Însă, nu avem nicio declaraţie a vreunui martor, care să răstoarne acest lucru. Din informarea primită de la Telecomunicaţii Speciale, nu a rezultat vreun apel la 112 în preajma acelei date, prin care să fie semnalat faptul că sistemele erau nefuncţionale. Aşadar, vom stabili în luna februarie situaţia propunerii de trimitere în judecată”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Marta Chiş, procurorul de caz şi, de altfel, singurul procuror de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Jibou.

Cătă ŢINEGHE, AxaNews.ro.

CITEȘTE ȘI:

URMARE TRAGEDIE: Șoferița care o provocat tragedia de la Jibou, în care au murit patru studente, poate ajunge după gratii

ACTUALIZARE 4: TRAGEDIE LA JIBOU: Patru studente din Maramureş au decedat pe loc după ce maşina în care se aflau a fost spulberată de tren. AU SARBATORIT ABSOLVIREA (FOTO, VIDEO)

Motivul halucinant pentru care au murit cele patru studente în accidentul de la Jibou. Doliu la universitatea din Baia Mare (FOTO)

Destine frânte! Cele cinci tinere lovite de tren la Jibou se întorceau de la festivitatea de absolvire a facultăţii. VEZI CINE SUNT (Foto, Video)

NOI INFORMAŢII ÎN CAZUL CARNAGIULUI DE LA JIBOU: Cu câteva ore înainte de accident un bărbat a anunţat la 112 că semaforul nu functionează corespunzător

Ultimele momente ale Mădălinei, una dintre fetele moarte în accidentul de la Jibou. Mesajul transmis de ea înaintea tragediei

Te-ar putea interesa si

GALERIE FOTO / ACTUALIZARE: Accident rutier în zona Carrefour din Sighet. Printre victime şi un copil. Şoferul mort de beat

Redactie

FEREȘTI: Accident rutier produs pe fondul consumului de alcool

Vasile Dale

ACTUALIZARE 4: Un motociclist a zburat într-o grădină în cartierul Ferneziu (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.