Maramuresul Istoric

FĂRĂ FALSURI: Alte obiecte de îmbrăcăminte contrafăcută, confiscate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice la Sighetu Marmaţiei

Ieri, 7 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor din domeniul dreptului de proprietate intelectuală.


De această dată au fost verificați 13 operatori economici din Sighetu Marmaţiei. Controalele poliţiştilor au vizat expunerea spre vânzare de produse contrafăcute, verificarea legalității provenienței bunurilor expuse spre comercializare, modul de înregistrare cu ajutorul caselor de marcat a contravalorii și serviciilor oferite clienților, precum și deținerea avizelor si autorizațiilor legale.

Astfel, au fost constatate 12 infracțiuni la Legea Nr. 84/1998 Rep., privind mărcile şi indicaţiile geografice, ca urmare a expunerii spre vânzare de către operatorii comerciali de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, şi o infracţiune la Legea Nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României. Totodată au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.000 de lei, pentru abateri de la prevederile Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Articolele vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 6.000 de lei, ţigări de contrabndă în valoarea de peste 1.000 de lei, precum şi suma de 317 lei, au fost ridicate de poliţişti.

 

Tot în cadrul activităţilor desfăşurate ieri, poliţiştii s-au sesizat cu privire la comiterea unei evaziuni fiscale, infracţiune care a creat un prejudiciu de aproximativ 360.000 de lei.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor constatate.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Bărbatul din Vișeu de Jos care a încercat să își ucidă soția cu Jeep-ul a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Vasile Dale

REPEDEA: Contrabandă la 1.930 metri altitudine, în Munții Maramureșului

Redactie

S-AU ALES CU DOSARE PENALE: PĂRĂSIREA LOCULUI ACCIDENTULUI LA SIGHETU MARMAŢIEI ŞI POIENILE DE SUB MUNTE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.