Eveniment

BILANŢ DE WEEKEND: 11 bărbaţi depistaţi beţi la volan, sau fără permise de conducere, 140 de contravenții, amenzi de peste 70.000 de lei

Bilanţul de weekend al poliţiştilor rutieri: două zile consecutive de acţiuni, 140 de sancţiuni contravenţionale aplicate şi amenzi în valoare de peste 70.000 de lei.

Zilnic, polițiștii maramureşeni acţionează pe principalele artere rutiere de pe raza judeţului pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Obiectivul principal al acţiunilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului Rutier în acest weekend a fost prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă prin depistarea şoferilor care, deplasându-se cu viteză excesivă, pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Astfel, atât sâmbătă cât şi duminică, polițiștii au efectuat mai multe filtre şi au oprit pentru verificări 180 de autoturisme. În cele două zile, poliţiştii au constatat 140 de contravenții, pentru care au aplicat amenzi în valoare totală de peste 70.000 de lei. 114 dintre sancţiunile aplicate au fost în cazul unor şoferi depistaţi în timp ce conduceau cu viteză peste limita legală. Cea mai mare viteză a fost înregistrată în localitatea Ilba: 136km/h.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere, 13 pentru viteză excesivă, şi au retras patru certificate de înmatriculare.



În urma activităților desfășurate în trafic, de vineri până duminică, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. 11 bărbaţi, cu vârste între 22 şi 56 de ani, sunt cercetaţi penal după ce au fost depistaţi conducând sub influența băuturilor alcoolice (8 situaţii) sau fără a deţine permise de conducere (3 situaţii).

Recordul din acest weekend aparţine unui tânăr de 22 de ani, domiciliat în comuna Ariniş. Acesta a fost depistat de poliţişti duminică, pe DJ 108/A Fărcaşa. Concentraţia indicată de aparatul etilotest a fost de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ceilalţi bărbaţi pe numele cărora au fost întocmite dosare penale au fost depistaţi pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, a oraşelor Baia Sprie şi Târgu Lăpuş şi a localităţilor Hideaga, Vadu Izei şi Năneşti.
Polițiștii atrag atenția că ALCOOLUL NU ESTE PRIETEN CU VOLANUL! Nu urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice, întrucât vă puneți în pericol pe dumneavoastră, dar și pe ceilalți participanți la trafic. Luați în calcul faptul că o mașină distrusă, spitalizarea sau o înmormântare, costă cu siguranță mai mult decât un taxi.

Te-ar putea interesa si

Un maramureşean a fost condamnat pentru infracţiuni rutiere, alţi doi s-au ales cu dosare penale după ce s-au urcat băuţi la volan

Redactie

ACCIDENT LA IZVOARE: Biciclist rănit grav după ce a fost implicat într-un accident

Redactie

PANICA PE AUTOSTRADA: MASINA UNUI ROMAN A ARS CA O TORTA IN UNGARIA (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult