Important

CONTINUĂ ACŢIUNILE: Dosare penale, amenzi şi mărfuri confiscate de poliţişti în weekend

Duminică, 10 februarie, ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureş au continuat să acționeze pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.


În urma verificărilor efectuate la punctele de lucru a nouă societăţi comerciale şi persoane fizice, polițiștii au depistat mai multe articole de îmbrăcăminte, purtând însemnele unor branduri de renume, susceptibile a fi contrafăcute, dar şi produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, ce urmau a fi comercializate.

Polițiștii au întocmit șase dosare penale reprezentanților firmelor în cauză, cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

De asemenea poliţiştii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.000 de lei, pentru abateri de la prevederile O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și ale Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată s-a dispus indisponibilizarea articolelor de îmbrăcăminte şi a produselor alimentare expirate identificate, precum şi ridicarea în numerar a sumei de 634 de lei.

Te-ar putea interesa si

Lecturile adolescenței. Întâlniri online pentru pasionaţii de lectură, organizate de Biblioteca Judeţeană

Vasile Dale

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Guvernul, din care PSD face parte, are în continuare o misiune extrem de dificilă”

Redactie

DIN RESPECT PENTRU VIAŢĂ: Pompierii maramureşeni au donat sânge

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.