Maramuresul Istoric

FRONTIERA DE NORD: Peste 25.500 de pachete cu țigări de contrabandă ascunse sub fân sau abandonate în pădure

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, cantitatea de 25.560 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 300.000 lei.

Ieri, 10 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, judeţul Maramureş, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.



Astfel, în baza datelor deținute, conform cărora într-un imobil de pe raza localităţii Piatra, județul Maramureș, se afla o cantitate de ţigări de contrabandă, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la respectiva locație, care apartine unui cetăţean roman, în vârstă de 28 de ani.

Împreună cu proprietarul și cu acordul acestuia, lucrătorii noștri au intrat în curtea imobilului, iar într-o anexă cu fân, au depistat mai multe colete în care se aflau țigări, de provenienţă ucraineană.

Coletele au fost transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău unde în urma inventarierii s-a constatat ca acestea conțin 12.700 pachete de tigari de diferite mărci. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 148.600 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la finalul acestora să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, județul Suceava, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării mai multe colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, lucrătorii noștri au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.400 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 86.580 lei.

Lucrători din cadrul aceluiași sector au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Costileva, jud. Suceava, mai multe colete cu țigări. Baxurile au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.460 pachete, în valoare de aproximativ 64.000 de lei.

În toate cazurile, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Incendiu la o lemnărie din Vişeu de Mijloc

Redactie

DESCOPERIRE MACABRĂ: Cadavru în putrefacție descoperit la Sighetu Marmației în apropiere de Colegiul Național ”Dragoș Vodă” (FOTO/ACTUALIZARE)

Vasile Dale

GALERIE FOTO, VIDEO: Viitură la Poienile de Sub Munte. Cod portocaliu de vreme severă în judeţ

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult