BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

DE LA CITITORI: Mormane de gunoi peste drum de o grădiniță din Borșa. ”Sănătatea noastră și a copiilor interesează?” (galerie foto/video – ACTUALIZARE)

De la o cititoare din Borșa, care locuiește în zona Gării, am primit un email însoțit de un text, mai multe fotografii și imagini video. Borșeanca susține că de aproape trei ani de zile li s-a promis că vor muta un depozit de gunoaie din zona respectiva însă nimeni nu a mișcat un deget. Asta în condițiile în care depozitul respectiv este situat chiar vis-a-vis de o grădiniță. Redăm mesajul primit de la cititoarea noastra în integralitate.

”Bună ziua. Scuzați deranjul. Vă scriu pentru o vă informa că sănătatea noastră, a celor care locuim în zona Gării din Borșa, dar și a copiilor de la Grădinița din zona respectivă, este pusă în pericol. S-au făcut sesizări peste sesizări. De la Protecția Mediului, la Primărie, la Prefectura și Consiliul Județean.

Mormane de gunoaie zac peste drum de Grădiniță. Este o adevărată bătaie de joc. Toate gunoaiele de depozitează aici în Gară. Toate gunoiale din toată Borșa. Un adevărat focar de infecție. Acum, ca încă e frig, nu se simte mirosul, dar când se va încălzi un pic nu vom mai putea iar sta din cauza mirosului insuportabil.

Cei din zona am sesizat Primăria și ni s-a spus că se vor lua măsuri. Dar degeaba. Până și Protecția Mediului nu a făcut absolut nimic. Oare pe nimeni chiar nu interesează?

De aproape trei ani de zile ne tot mint că o să mute gunoaiele de aici. Când se va întâmpla lucrul asta oare? Faceți dumneavoastră public și poate le-a fi rușine. Altfel nu prea cred.

Aici este și grădinița, se aduce mâncare pentru copiii de aici. Îmi pare rău că nu am făcut poze cînd vine mașina cu mâncarea pentru copiii noștri. Dar o să fac poze să vedeți. Avem tomberoane dar se țin într-o curte, lângă Poliție. Nu peste drum. Mulțumim că ne-ați ascultat”.

Află ce spune Primăria Borșa

”Depozitul de deșeuri este doar provizoriu până la rezolvarea situației Proiectului Județean de Colectare și Depozitare a Deșeurilor. Nu este nici măcar depozit, ci o stație de transfer. Această stație de transfer are aviz de la DSP Maramureș și Garda de Mediu Maramureș. Există un inconveninet că acolo se transferă deșeurile, dar nu există în prezent nicio altă variantă.

Pot să vă spun că povestea că grădinița este doar de fațadă, pentru că noi am vrut să mutăm grădinița pentru că nu poate să funcționeze în acea clădire. Nu are curte și nici aviz de funcționare. Dar părinți au fost de acord să funcționeze în aceste condiții.

Interesul este altul, prin desființarea stației de transfer, terenul – proprietatea Remin Baia Mare, ar deveni liber și bun de „cumpărat” de la Remin de unii „investitori” locali. Fiind administrat de Primarie, prin plata unei chirii către Remin, nu poate fi „retrocedat”.

Rezolvarea situației pe termen scurt este imposibila, Consiliul Județean Maramureș nu va finaliza curând proiectul SMID. Dar vom face o curățenie exemplară acolo având în vedere că a trecut iarna și putem duce la groapa de gunoi de la Sighet deșeurile adunate acolo. Primaria Borșa cheltuie anual peste 1,2 milioane euro cu salubrizarea orașului datorită costurilor foarte mari privind transportul și depozitarea deșeurilor la groapa de gunoi temporară de la Sighet” a declarat în exclusivitate pentru vasiledale.ro, primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș.

Vom reveni și cu un punct de vedere oficial din partea organelor competente

Te-ar putea interesa si

TRANSPORTUL ILEGAL DE LA LUHEI: Dosar penal şi 30 mc lemn confiscat de poliţişti la Poienile de Sub Munte (VIDEO)

Vasile Dale

EVENIMENT ÎN Baia Mare: Concert Doru Todoruț

Vasile Dale

Îndrăgitele obiceiuri şi tradiţii de iarnă, prezentate în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a evenimentului „Crăciun în Maramureș”

Vasile Dale

1 mesaj

ciucla martie 11, 2019 at 8:15 pm

mesaj pentru domnul primar,gradinita aia este si fuctioneaza de peste 30 de ani ,inclusiv eu am facut gradinita acolo,am impresia ca primarul vrea sa mute tot cartierul pentru interesele propri si a altora care baga bani buni in buzunare pe urma gropi de gunoi vreau sa specific ca vara este jale 2 luni suportam mirosuri greu de digerat,noi si copii nostri,miroase a cadavre in stare de putrefactie.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.