Recomandate

IARNĂ ÎN MARTIE: Zăpadă frământată în Pasul Gutâi, cod galben de inundaţii

Actualizare date dumuri naţionale. A nins in zonele montane. Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm este depusă pe carosabilul DN 18, în Pasul Gutâi, între km 22 și km 33, respectiv în Pasul Prislop, între km 156 și km 180.

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 13 utilaje și au împrăștiat 103 tone sare. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul prezintă intensificări în zona montană de până la 60 km/h.

Cod galben de inundaţii până la ora 16:00

Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Cavnic, râurile mici din bazinul superior al râului Lăpuş – amonte confluenţă Cavnic, judeţul Maramureş.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Cavnic – bazin mijlociu şi inferior.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Te-ar putea interesa si

ŞANSĂ LA VIAŢĂ: Un tânăr din Zalău a primit o inimă nouă la clinica din Târgu Mureş. Prelevarea cordului s-a făcut la Spitalul din Baia Mare (VIDEO)

Vasile Dale

PARANGHELIA DE LA COLTĂU: Au amendat ”organizatorul” cu 2.000 de lei. Cine este? E secret de stat (ACTUALIZARE)

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Prăpăd de strada Grănicerilor din Baia Mare făcut de un șofer care abia se putea ține pe picioare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.