BREAKING NEWSEvenimentImportantRecomandate

APEL DISPERAT PE FACEBOOK: Un sălăjean acuzat că înșeală oameni din Maramureș, Sălaj, Bistrița și Cluj (FOTO – ACTUALIZARE)

Un maramureșean ne-a contactat pe chat-ul de facebook și ne-a povestit cum a fost înșelat de un bărbat din Jibou, județul Sălaj. Susține că a făcut plângere la poliție, însă individul își continuă nestingherit acțiunile de înșelare a oamenilor de bună credință.

”Suntem mai multe persoane care am fost înșelate de o anumită persoană. Cred că ați putea face o știre. Până acum a înșelat oameni din 6-7 județe. Toți l-am reclamat la poliție, însă el își continuă nestingherit activitatea. Sper să îl oprim odată” susține cititorul nostru Ioan Matei.

Ce spun oamenii pe facebook!

”Haideți să îl facem cunoscut pe acest individ! Să îl știe toată lumea. #SilviuBerinde este numele lui. Toți cei care închiriază popici metalici și schele sa se ferească de el. Combină oamenii că are nu știu câți angajați, apoi vă dă câțiva bani (la inceput).

Apoi zice că vă dă data viitoare când mai vine că are nevoie de mai mulți și tot așa. Eu i-am dat anul trecut în octombrie 400 de popici în chirie pe o lună. Și de la sfârșitul lui noiembrie m-a tot amânat: că îmi aduce banii ba azi, ba mâine, ba peste o săptămână. De o săptămână nu mai răspunde nici la telefon, nici la mesaje, la nimic. Am făcut plângere la Poliție.

Azi mare mi-a fost mirarea când am aflat că eu sunt cu dauna cea mai mică pe care a provocat-o individul. Sunt alti la care le-a dat țepe de 18.000 euro, dar și de 30.000 de euro.

Tipul e din Inău, Someș Odorhei (oraș Jibou), dar stă prin Bistrița. De acolo, dă țepe în județele Maramureș, Sălaj, Bistrița și Cluj. Din câte am înțeles închiriază popicii închiriați mai departe sau îi vinde prin județul Suceava” scriu alți oameni țepuiți pe facebook.

ACTUALIZARE – Informații furnizate de bistriteanul.ro.

Și la adresa redacției colegilor noștri de a bistriteanul.ro a scris un păgubit,care ne-a explicat că are de-și recuperat bani de la el. Însă suma e mult mai mică, comparativ cu a celorlalți țepuiți.

Se pare că pe acest individ nu-l poate opri nimeni de la înșelăciuni. Este din județul Sălaj, dar stă în localitatea Nimigea de sus.  județul Bistrița Năsăud. Și eu am o suma de bani de recuperat de la el. Dar când am aflat câte persoane a țepuit și la ce sume..” ne-a spus păgubitul, care a cerut să rămână anonim.

Mai mult, s-ar părea că s-a format chiar un grup al celor înșelați de Silviu Berinde. Și oamenii ar fi făcut chiar și o petiție.

Noi care suntem păgubiti am făcut un grup să mai ținem legătura despre el, ce se întâmplă. În grupul ăsta suntem numai 14, care ne-am întâlnit așa, din postările de pe Facebook. Dar cine știe câți mai sunt. Au făcut oamenii petiție pe la București. Un om din Zalău se chinuie din vară cu procurorii să își recupereze bunurile închiriate la el și de-abia acuma a reușit ceva, dar foarte puțin pentru că excrocul le-a vândut mai departe. Umblă pe sate că vinde tractoare, excavatoare, orice. Îți arată poze și cere avans” ne-a mai explicat păgubitul.

Bistrițenii țepuiți au anunțat și ei poliția și dosarele sunt în lucru.

Avem depusă o plângere din septembrie 2018, pentru înșelăciune și o plângere din decembrie 2018, pentru abuz de încredere în dauna creditorilor și înșelăciune. Ambele sunt în lucru” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Diana Pintea.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Un tânăr de 18 ani din Nistru a traversat strada fără să se asigure

Vasile Dale

BĂTAIE DE JOC! AU CARANTINAT CE AU VRUT EI! DEMISIA INCOMPETENŢILOR! Instituire carantină zonală pentru localitățile Tăuții Măgherăuș și Săcălășeni

Redactie

ULTIMA ORA: MOTOCICLIST IMPLICAT INTR-UN ACCIDENT PE STRADA MINERILOR (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

4 mesaje

Teapa la Tepari martie 21, 2019 at 12:19 am

Pai sa inteleg si eu ma bine, aia care inchireaza popici nu au si ei un contract facut cu firma domnului asa zis inculpat sau inchireaza la negru, adica fac evaziune fiscala ca daca da atunci asa le trebuie si nu exista motive sa se planga !

Raspunde
Pagubit martie 21, 2019 at 1:13 pm

Credeți că pe el îl interesează un contract?
Cu contract ii duce!!
Cine v-a spus că i-am dus fara contract?

Raspunde
Curios martie 22, 2019 at 12:25 am

Si o judecata ceva ? cum ai facut pe pers fizica sau firma ?

Raspunde
Daniel martie 21, 2019 at 10:55 pm

Câte contracte semnate și ștampilate are omul acesta nu va Imaginați și oameni pagubiti cu ordine de plata fără acoperire sau false . Așa ca teapa la țepari uitate la nr de dosare sau nu te uita ca desfinesti totul prin nume

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.