BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

PRIMIM DE LA CITITORI: Vezi cum au fost posibile inundațiile din zona fostei Centrale Miniere din Baia Borșa. Prin FURT (galerie foto – actualizare)

Cititorii noștri, stăpânii noștri! Astăzi am primit pe adresa redacției noastre informații și fotografii referitoare la un caz pe care l-am prezentat în data de 12 martie 2019. Atunci o locuința din imediata apropiere a fostei Flotații Centrale a fost inundată din cauza scurgerii de apă de pe versanți.

Redăm în continuare integral informațiile primite de la cititorul nostru din Borșa.

”V-am trimis mai multe fotografii realizate în Baia Borșei, acolo unde în urmă cu două săptămâni o gospodărie a fost inundată. Cum a fost posibil? Foarte simplu: prin furt. Din cauză că au fost scoase (furate mai bine spus) tuburile și țevile de supraplin (de scurgere) a apei s-a produs așa ceva. Țevile și tuburile au fost furate de către numitul Timiș Dumitru zis Buric și ele se află depozitate pe strada Energiei, cartier Baia Borșa, vis-a-vis de sediul firmei acestuia.

Aveți și fotografii.  Aceste tuburi se află în proprietatea statului român sau a societății Remin și nu înțeleg cum a fost posibil să fie furate? Această persoană care le deține acum le vinde la bucată. Prețul unui tub este între 5.000 și 10.000 de lei, depinde de mărime. Cunosc un borșean care a dat 8.000 de lei pe un astfel de tub. Oare autoritățile nu vor pune odată piciorul în prag. Toată lumea știe și nimeni nu face absolut nimic pentru a-l trage la răspundere. De ce? E simplu: are influență mare pentru că se ocupă cu exploatarea pădurilor și nimeni nu se bagă. Ba mai mult se laudă că are și influență printre polițiștii maramureșeni” ne-a spus cititorul nostru.

Am decis să vă prezentam integral mesajul și fotografiile primite fără a face alte comentarii. Vom cere oficial detalii despre acest subiect autorităților competente și vom reveni cu răspunsurile acestora.

ACTUALIZARE – Un alt mesaj venit din Italia

Din partea unui alt cititor am primit un alt mesaj pe care îl redăm în totalitate. ”Bună ziua. În legatură cu postarea dumneavoastră în legătură cu tuburile din Baia Borșa. Chiar eu personal am fost închiriat de proprietarul locuinței respective Danci Petru (Pleșu) pentru a scoate tuburile de fier pentru a le vinde la fier vechi. Nu am treabă nici cu unul doar cu proprietarul care când i-am scos conductele nici nu m-a platit” a scris cititorul nostru.

ACTUALIZARE – Un alt mesaj venit din Borșa

”Tuburile din imagine, aflate pe strada Energiei, nu au nici o legatură cu Remin. Sunt aduse din zona Tecuci de Timiș Dumitru cu „fratele lui de cruce” Vasile Părăscuța, cumnatul lui Titea (secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor). Că dealungul timpului s-au furat țevi de la Mina Baia Borsa, este adevarat, doar că de „furat” au furat toti borșenii. Fiecare a luat ce a putut de pe proprietatea Remin SA pentru că nu era nimeni să le păzească. Și totodată, acolo nu există nicio gospodarie, ci o clădire a Remin, ocupat abuziv.” se scrie în mesajul primit.

ACTUALIZARE – Un al mesaj venit tot din Borșa

”Buna ziua,domnule Vasile Dale. Dacă aceste persoane sunt interesate de tuburile de beton din Borsa, aceste tuburi sunt cumparate legal cu factură fiscala si achitate prin bancă cu OPH. Există institutii de stat care sunt in măsura sa verifice documentele de proveniență a acestor tuburi de beton. Persoanele care v-au cerut să postați această știre au multe probleme în dosarul “Buldozerul”, în dosarul “Branconajul” de la Suceava și sunt cercetate de DIICOT. Vă mulțumesc. Sper să postați aceste informații” se precizează în mesajul primit.

ACTUALIZARE – Prefectura Maramureș

”O să vă furnizăm un răspuns după ce verificăm situația tuburilor. Atât putem, deocamdată, confirma că persoana locuiește ilegal acolo. Imobilul aparține de CN Remin SA” au spus reprezentanții Prefecturii Maramureș.

CITEȘTE AICI:

ACTUALIZARE: Curte inundată în Baia Borşa din cauza apelor scurse de pe versanţi (FOTO)

Te-ar putea interesa si

INFRACŢIUNE SILVICĂ: Transport ilegal de material lemnos depistat de polițiștii din Vișeu de Sus

Redactie

INTERVENŢII: Pompierii maramureşeni, solicitaţi la şase incendii

Vasile Dale

ULTIMA ORA: SI-A PIERDUT LEMNELE DIN REMORCA LANGA MALL-UL DIN BAIA MARE (GALERIE FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.