BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV / ACTUALIZARE: Poliţist de frontieră, săltat de DNA la Sighet. Lua mită. S-a dispus arestarea sa preventivă (FOTO)

Un poliţist de la ITPF Sighetu Marmaţiei a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 800 de euro de la contrabandiştii cu ţigări ucrainene.

Sursele noastre spun că ar fi vorba de Doru A., fost poliţist la Ordine Publică la Poliţia Municipiului Sighetu Marmaţiei, ulterior transferat la Poliţia de Frontieră Sighet.

Ancheta este în plină desfăşurare, poliţistul fiind audiat la DNA. El este acuzat şi de trafic de influenţă. S-a admis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Trebuie spus că flagrantul a fost efectuat în seara zilei de vineri.

Iulia Utan, purtător de cuvânt ITPF Sighet, a confirmat că un angajat al istituţiei este anchetat de DNA.

Această etapă a procesului penal nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

ACTUALIZARE

Prin încheierea penală nr. 29/DL din data de 3 mai 2019, Tribunalul Maramureș a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la 3 mai 2019 până la 1 iunie 2019, inclusiv, a inculpatului A.S. , în vârstă de 42 de ani, cu domiciliul în Sighetu Marma iei, fără antecedente penale, au explicat reprezentanții instanței.

S-a reţinut că inculpatul, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în calitate de ofițer de poliție de frontieră cu gradul profesional de subcomisar de poliție și organ de cercetare penală al Poliției judiciare în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, în luna decembrie 2018 și în data de 2 mai 2019, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, a pretins de la un martor suma de 800 de euro, promițându-i că, în schimbul acesteia, își va folosi pretinsa influențăși va interveni pe lângă procurorul care supraveghează urmărirea penală în dosarul în care acesta are calitatea de inculpat (pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă), pentru a dispune o soluție procedurală favorabilă. Iar la data de 3 mai 2019, în Municipiul Sighetu Marmației, în scopul arătat anterior, a primit de la martor suma de 800 de euro.

În aceeaşi calitate şi în schimbul aceleiaşi sume de bani, a promis că își va încălca atribuțiile de serviciu ce îi revin în legătură cu efectuarea urmăririi penale, prin efectuarea unor demersuri ilicite în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și a dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile martorului.

“Aceste fapte întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de luare de mită în formăcontinuată (două acte materiale), prevăzută de art. 289 alin. 1 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Codpenal i art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, faptă pedepsită cu închisoarea de la 4 ani la 13 anişi 4 luni şi interzicerea exercitării unor drepturi şi ale infracţiunii de trafic de influență în formă continuată (două acte materiale), prevăzută de art. 291 alin. 1 cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal i art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, faptă pedepsită cu închisoarea de la 2 ani şi8 luni la 9 ani şi 4 luni şi interzicerea exercitării unor drepturi, ambele cu aplicarea art. 38alin. 1 Cod penal. Inculpatul a introdus contestație”, au explicat reprezentanții Tribunalului Maramureș.

foto: facebook.com

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Imagini de coșmar la Borșa. Impact violent între două mașini. Două victime, una încarcerată (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV: AU ÎNCEPUT LUPTELE ÎNTRE CLANURILE DE INTERLOPI – Fiica lui Zorro bătută și amenințată cu toporul de unchi

Vasile Dale

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Potop la Şomcuta Mare. O furtună a acoperit cu apă străzile şi grădinile oamenilor

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.