BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

SĂLIȘTEA DE SUS / ACTUALIZARE: Curțile gospodăriilor inundate de torenți. 46 case afectate, 19 anexe gospodareşti inundate, un pod şi cinci podeţe avariate (FOTO, VIDEO)

Codul galben și portocaliu de ploi torențiale au ieșit din Maramureș, însă a rămas în vigoare codul galben de inundații. Iar primele probleme au apărut deja în zona de nord a județului.

Ploaia abundentă ce a căzut peste comuna Săcel a creat probleme în orașul Săliștea de Sus. Acolo curțile oamenilor au fost acoperite de ape din cauza torenților care au venit de pe versanți.

Primarul orașului, alături de pompierii civili au intervenit imediat cu excavatoare și au reușit deblocarea văilor și șanțurilor.



Din fericire apa nu a ajuns în casele oamenilor.

COD GALBEN HIDROLOGIC FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Bazine afectate: Râurile mici din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: Data: 15.05.2019 ora 22:35 – 16.05.2019 ora 09:00 Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, judeţul: Maramureș.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic: Vişeu. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

ACTUALIZARE

​În urma unei ruperi de nori, în localitatea Săliștea de Sus 70 de gospodării au fost afectate. În cazul a trei gospodării inundate au intervenit, pentru evacuarea apei din subsoluri, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Bogdan Vodă. În cazul celorlalte gospodării a intervenit CLSU Săliștea de Sus cu utilajele din dotare. Nu s-a impus evacuarea persoanelor din locuințe deoarece au fost afectate doar curțile și subsolurile gospodăriilor. De asemenea, DJ 188, care a fost blocat de aluviuni pe o distanță de circa 100 de metri este în acest moment deblocat.
​În județul Maramureș până la ora 10.00, astăzi, există o atenționare cod roșu hidro pe Vișeu și Iza. Efectivele pompierilor maramureșeni sunt pregătite să intervină atunci când situația o va impune.

ACTUALIZARE

Datele comunicate de CLSU Salistea de Sus indică 46 case afectate de revarsarea apelor 19 anexe gospodaresti inundate din care doua distruse.

Suvoaiele de apa rezultate in urma ruperii de nori au avariat un pod, cinci podete, 14,7 km de strazi, 1,5 km dr drum forestier, cinci hectare de teren arabil, 6 ,2 hectare de pasuni si fanete, rețele de alimentare cu apa si canalizare, o fantana colmatata.

Un stalp de la reteaua de alimentare cu energie electrica este amplasat intr-o zona cu alunecare de teren. Nu sunt victime sau persoane ranite din randul populatiei. Unitatea administrativ-teritoriala este alimentata cu energie electrica.

 

Citeşte şi COD PORTOCALIU ÎN MARAMUREȘ: GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD LA SATULUNG (FOTO, VIDEO)

Te-ar putea interesa si

SIGHETU MARMAŢIEI / ACTUALIZARE: Au tâlhărit un bărbat beat. Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile

Vasile Dale

Video exclusiv: Impact violent în pasul Mesteacăn. Două mașini s-au făcut praf – actualizare

Vasile Dale

RĂZBOIUL ŞI EFECTELE ASUPRA TURISMULUI: Pensiunile aflate la doar 20 de kilometri de Ucraina, aproape goale

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult