Recomandate

PE ASCUNS: Ministerul de Interne, în Maramureş, la Săliştea de Sus. Presa, ţinută departe, la „recomandarea” cui?

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, se află astăzi în județul Maramureș, în zonele afectate de inundațiile din ultimele zile.

Ministrul a vizitat localitatea Săliștea de Sus și a participat la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență. În această localitate viitura a generat o alunecare de teren care a afectat peste 40 de case, unele fiind inundate. Vârful de intensitate al fenomenului a durat circa 30 minute.

În urma discuțiilor cu autoritățile locale s-a stabilit ca până marți să fie finalizat procesul de evaluare a pagubelor astfel încât, în cel mai scurt timp, să se asigure măsuri de sprijin pentru comunitate de la nivelul Consiliului Județean Maramureș.



Ministrul de interne a fost informat de către cetățenii din localitate că pompierii au fost toată noaptea de miercuri spre joi alături de populație în teren și astfel au fost limitate efectele viiturii, nefiind înregistrate pierderi de vieți omenești sau animale.

Cu ocazia vizitei în județul Maramureș, ministrul Carmen Dan se va deplasa și în Șomcuta Mare, unde urmează să fie extins punctul de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență prin operaționalizarea capacității de prim-ajutor SMURD, care va deservi o comunitate de aproximativ 24.000 de locuitori.

În ultimele zile, MAI a avut pregătiți peste 5000 de oameni pentru intervențiile în teren în sprijinul comunităților afectate de ploile abundente și inundații.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Cum se fură o bicicletă în miezul zilei, pe Vlad Țepeș

Redactie

FOTO: VIȘEU DE JOS – A lovit un podeț și s-a răsturnat pe capotă. Un tânăr a rămas încarcerat

Redactie

FOTO: Accident rutier la Buzeşti, cu o persoană încarcerată – actualizare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult