Eveniment

RUTIERE: O fetiţă a fost accidentată pe o trecere pentru pietoni din Baia Mare. Dosare penale pentru infracţiuni rutiere întocmite de la Tăuţii Măgherăuş

Ieri seară, la ora 21.40, Poliția Baia Mare a fot sesizată de către un cetățean, prin SNUAU 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Grănicerilor.

Verificările efectuate de polițiști au relevat că o fetiță în vârstă de 12 ani, angajată regulamentar în traversarea străzii,  pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător, a fost surprinsă și accidentată de un autoturism. La volanul acestuia se afla un băimărean în vârstă de 25 de ani care nu a acordat prioritate de trecere pietonului. Victima a fost transportată la Spitalul județean Baia Mare unde a primit îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.

Acum conducătorul auto este cercetat pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

În perioada 18 – 20 mai a.c., polițiștii din Tăuții Măgherăuș au fost prezenți în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool.
În timpul acțiunilor aceștia au oprit pentru verificări 30 de autovehicule , au ridicat în vederea suspendării un certificat de înmatriculare și au reținut trei permise de conducere. Valoarea sancțiunilor aplicate ca urmare a neregulilor constatate în trafic este de 1305 lei.
Polițiștii au constatat însă și două infracțiuni rutiere. Într-un caz este vorba despre un bărbat de 33 de ani din Bușag care conducea un autoturism cu toate că înainte de a urca la volan consumase băuturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În al doilea caz, polițiștii au intervenit la un eveniment rutier sesizat prin SNUAU 112, soldat doar cu pagube materiale în orașul Tăuții Măgherăuș. La fața locului a fost identificat autoturismul avariat și conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 37 de ani, care avea o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului.

Te-ar putea interesa si

Salvamontiştii maramureşeni, puşi pe drumuri degeaba de tatăl unui tânăr „mort” de beat

Redactie

TRAGEDIE: Bărbatul din Baia Mare salvat din apele reci ale râului Sasar a murit la Spitalul Municipal Sighet

Vasile Dale

PERCHEZIŢII LA O LOCUINŢĂ DIN BORŞA / ACTUALIZARE: Mascaţii căutau ţigări de contrabandă. Ce spun poliţiştii (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.