Eveniment

INFRACŢIUNI RUTIERE: Maşini avariate în Baia Mare de un şofer care conducea beat şi fără permis, mopedist bău rănit după ce s-a răsturnat în Coruia

Sâmbătă după-amiaza, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la un accident de circulaţie cu pagube material, produs pe raza municipiului.

La faţa locului s-a constatat că un tânăr de 32 ani, domiciliat în Baia Mare, a condus un autoturism dinspre strada Horea către strada Vasile Lucaciu, iar în dreptul unui imobil, în momentul în care a încercat să parcheze autoturismul, a acroşat o autoutilitară, care se afla parcată regulamentar. În urma impactului, cele două autovehicule au fost avariate.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că băimăreanul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1.23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Judeţean Baia Mare pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări, urmând a se dispune măsuri legale.



***

Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat de 42 de ani, domiciliat în comuna Remetea Chioarului, care a comis trei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Verificările efectuate până în acest moment au relevat că sâmbătă seara, în timp ce a condus un moped pe D.J. 184 C, dinspre localitatea Coruia către intersecția cu D.J. 182 B, pe fondul consumului de alcool bărbatul a pierdut controlul direcției și a căzut pe partea carosabilă, accidentându-se. Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijri medicale.

Cercetările efectuate au relevat că mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat, iar testarea cu aparatul etilotest a bărbatului a indicat o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui auto neînmatriculat.

***

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 19:40, în timp ce desfăşurau activităţi pe strada 22 Decembrie din Seini, polițiștii din oraş au observat că un autoturism a fost aproape să intre în coliziune cu un alt autovehicul, iar şoferul şi-a continuat deplasarea oprind apoi într-o parcare.

Poliţiştii au identificat la volan 49 de ani din Seini. În urma testării șoferului cu aparatul etilotest a rezultat 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la Centrul Medical de Permanenţă din oraşul Seini, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, pentru determinarea exactă a alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au fost la datorie şi în weekendul care tocmai a trecut şi au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Întrucât viteza excesivă constituie în continuare una dintre principalele cauze generatoare de accidente grave de circulaţie, poliţiştii au acţionat cu aparatura radar din dotare. Pentru neregulile constatate, poliţiştii rutieri au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 32.000 de lei.

Dintre acestea, 43 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, iar celelalte pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Te-ar putea interesa si

VIDEO – Doi tineri descoperiți într-un autoturism cu substanțe interzise în Ruscova

Redactie

Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

Vasile Dale

ACCIDENT ÎNTRE ULMENI ŞI ŢICĂU / ACTUALIZARE: Două victime în urma coliziunii frontale dintre o autoutilitară şi un autoturism

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult