BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

URMĂRIȚI DE POLIȚIE: Șoferul beat al unui BMW a ajuns într-o curte. Cealaltă mașină a fost abandonată (foto/video)

În ultimele 24 de ore mai multe acțiuni pentru combaterea contrabandei cu țigări, în urma cărora au descoperit la frontiera verde și pe comunicațiile din zona de competență peste 43.700 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

În data de 15.06.2019, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureş a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 17.00, un echipaj mobil al poliției de frontieră a observat pe drumul care face legătura între localitățile Petrova și Strâmtura, doua autoturisme care se deplasau în mare viteză.

Poliţistii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri cele două autovehicule, însă conducătorii acestora au ignorat semnalele, continuându-și deplasarea.

Echipajul politiei de frontieră a procedat la urmărirea mașinilor, timp în care persoanele care le conduceau au efectuat mai multe manevre agresive, cu intenția de a scăpa de oamenii legii.

La scurt timp conducătorul unuia dintre autoturisme, marca BMW, a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe carosabil şi trecând printr-un gard s-a oprit în curtea unui imobil din apropiere.

Polițiștii de frontieră au procedat la reținerea persoanei, un cetățean român, B.I., în vârstă de 28 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. Totodată, la fața locului a fost solicitat un echipaj SMURD, deoarece conducătorul auto era accidentat, care l-a transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

De asemenea, conducătorul autovehiculului a fost testat si cu aparatul etilotest, de către un echipaj din cadrul Secției 2 de Poliție Bogdan Vodă, rezultând o alcoolemie de 0.12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din primele verificări, în mașină, a fost observată o impresionantă cantitate de țigări, de proveniență ucraineană.

În același timp, polițiștii de frontieră au luat măsuri de cercetare și supraveghere a zonei, iar în apropiere a fost descoperită și a cea de a doua mașină, marca Audi A6, în care se aflau mai multe colete cu țigări.

Ambele autoturisme au fost duse la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii țigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 32.989 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 386.000 de lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă și a documentării întregii activități infracționale.

Polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina au observat în data de 15.06.2019, în jurul orei 05.30, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat către interiorul țării.

Astfel, polițiștii de frontieră au procedat la somarea celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat în zona împădurită, profitând de întuneric și relieful zonei.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, iar la fața locului au fost descoperite 8 colete care conțineau cantitatea de 6.730 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 140.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit în apropierea fronteirei de stat mai multe colete care conțineau cantitatea de 4.000 de pachete cu ţigări în valoare de 46.800 lei.

Acestea au fost ridicate în vedera confiscării iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea celor implicați.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Bărbatul de 54 de ani dispărut de la o fermă din Cicârlău, găsit decedat în Valea Nistru

Redactie

EXCLUSIV LIVE: Un camion a trecut peste o fetiță de 9 ani. Accidentul șocant a fost filmat și contrazice total ancheta poliției

Vasile Dale

SEZONUL MOTO 2019: Motociclist rănit în Baia Mare, găsit de un echipaj al Ambulanței

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.