BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

Actualizare: Turistii americani rataciti au fost gasiti in muntii Rodnei la Borsa (foto/video)

Trei turisti americani rataciti in Pietrosul Rodnei. Echipele de jardarmi montani, pompieri, salvamontişti si rangeri de la Parcul National Muntii Rodnei au inceput cautarile aseara la ora 22.00.

Cautarile au fost intrerupte dimineata in jurul orei 03:00 din cauza oboselii si a traseului extrem de dificil de parcurs, si reluate in zorii zilei.

ACTUALIZARE



“Am cunoscut zona, tatăl meu a lucrat de la începutul rezervației. Așa că am mers cam la vale, cam un kilometru, la pădure și i-am găsit. Însă i-am găsit într-o zonă foarte accidentată, mai mult am mers prin apă. Suntem foarte bucuroși că am reușit să îi recuperăm. Prima echipă a pornit duminică seară, după ora 21.00. A doua echipă a plecat dimineață, am fost mai mulți. Am plecat doi de la Parcul Național Munții Rodnei, de la Jandarmerie și Salvamont. Trebuie să ne împărțim în mai multe echipe, inițial, însă, până la urmă, am încercat pârâul, pentru că ni s-a spus că ei vor ține firul apei, așa că am urcat pe unde a fost mai rău. I-am găsit, astfel, la un kilometru de locul de unde ne-au trimis ultimele poze”, a relatat Alexa Tomoiagă, ranger Parcul Național Munții Rodnei.

“Multumiri tuturor celor ce au trudit si, de ce sa nu spunem, si-au riscat viata. Cine cunoaste pârâul Verde de sub Pietrosu stie ce inseana sa te aventurezi in miez de noapte in acea salbaticie pentru a salva viata semenilor. Se pare ca aceasta colaborare stransa intre Parcul National Muntii Rodnei, Salvamont Borsa si Jandarmeria Montana incepe sa functioneze foarte bine si sa dea roade”, a scris și Ioan Muntean, șeful pazei Parcului Național Munții Rodnei.

 

Te-ar putea interesa si

OARŢA DE JOS: Un agent de poliţie, aflat la volanul unei autospeciale, a vrut să evite impactul cu o căprioară, dar a ajuns în şanţ (FOTO)

Vasile Dale

FEMEIA ÎN UNIFORMA DE POLIȚIE: La Biroul de Investigații Criminale Baia Mare „EU” devine „NOI”

Vasile Dale

ACTUALIZARE: ACCIDENT CU O MASINA IMPLICATA IN ARINIS. SOFERUL ERA BEAT CRITA SI A FUGIT

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult