BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

PRAPAD LA SUCIU DE SUS ȘI SUCIU DE JOS: Curti si gospodarii inundate. Drum acoperit de ape (FOTO, VIDEO CITITORI)

Ploile din dupa-masa de marti au facut prapad in Suciu de Sus. A plouat atat de abundent incat iarasi apa a inundat curtile, dar si gospodariile oamenilor.

In intervalul 18.06.2019 ora 19:00 – 19.06.2019 ora 03:00 este in vigoare un cod  portocaliu de inundatii, valabil pentru râurile mici din bazinele hidrografice: Lăpuș – bazin superior și afluenții din bazinul mijlociu



Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Lăpuș – bazin superior și afluenții din bazinul mijlociu, județul Maramureș.

ACTUALIZARE

In urma ploii abundente, Pichetul Tg Lapus intervine pt evacuarea apei din 2 gospodarii in localitatea Suciu de Jos. Tg Lapus intervine cu 1 autospeciala si o motopompa. In sprijin se deplaseaza sinun camion de la Detasamentul Baia Mare cu o motopompa remorcabila.
De asemenea s a intervenit si in Rohia pt decolmatarea unui podet.

ACTUALIZARE 2

Drumul comunal spre zona Periacul Mare din Suciu de Sus este impracticabil din cauza ploii abundente. Fotografiile sunt elocvente.

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Foto/video exclusiv pentru vasiledale.ro: andrei ionut

Citeste si COD PORTOCALIU IN MARAMURES: FURTUNA SI CURTI INUNDATE IN TARGU LAPUS (FOTO, VIDEO CITITORI)

Te-ar putea interesa si

DISPARIȚIE: Plecat la muncă în Italia Alexandru Priala este de negăsit din 2 ianuarie

Vasile Dale

ANIVERSAREA JANDARMERIEI ROMÂNE: 171 de stejari plantaţi de jandarmii maramureşeni

Redactie

BAIA MARE: Patinoarul se va deschide în această seară la ora 18.00, iar intrarea, pentru astăzi, este gratuită

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult